Anlık Bildirim

McLaren, ön camın opsiyon olduğu yeni süper otomobilini tanıttı: Elva

Ultimate Series modelleri arasına dahil olan yeni McLaren Elva'nın ön ve yan camları bulunmuyor. Bunun yerine araçta Aktif Hava Yönlendirme Sistemi kullanılıyor. Elva'nın üretimi 399 adetle sınırlı.

McLaren, ön camın opsiyon olduğu yeni süper otomobilini tanıttı: Elva Tam Boyutta Gör

McLaren’ın yeni Ultimate Series modeli üzerindeki örtü tamamen kalktı. Mclaren Elva adı verilen üstü açık model, 1960’lı yıllardaki McLaren-Elva M1A’den hem isim hem de tasarım olarak esinlenmiş.

McLaren Elva’nın tasarımına baktığımızda, tıpkı ilham aldığı klasik modelde olduğu gibi ön ve yan camlara sahip olmadığını görüyoruz. Zira McLaren, Active Air Management System’in (AAMS) ilk kez kullanıldığı araç olan Elva’da ön cama ihtiyaç olmadığını belirtiyor. Fakat dileyen müşteriler ön camı opsiyon olarak satın alabiliyor.

Yüksek hızlarda otomatik devreye giren AAMS, aracın önündeki hava delikleri ve 15 cm’ye kadar yükselen bir karbon fiber deflektör yardımı ile havanın kabin üzerinden akıp gitmesini sağlıyor. Bu sayede sanal bir ön cam görevi gören sistem, McLaren Elva’nın kabinini adeta bir kalkan gibi koruyarak sürücü ve yolcunun hava akışından etkilenmemesini sağlıyor.

Çift turbolu 4.0 litre V8 üniteden güç alan McLaren Elva toplamda 804 beygir güç ve 800 Nm torka sahip. Üretilen gücü 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla yere ileten bu tavanı ve camları olmayan, karbon fiber şasili aracın 0-100 km/s hızlanması 3 saniye, 0-200 km/s hızlanması ise 6.7 saniye sürüyor. Bu da Elva’yı pist odaklı Senna’dan bile daha hızlı bir otomobil yapıyor.

McLaren Elva, hava akışını yönlendirmek için arka difüzörün kenarlarına yerleştirilen dikey kanatçıklar ve bu kanatçıklarla iş birliği içerisinde çalışan aktif arka spoyler gibi pek çok aerodinamik özelliğe sahip. Üretimi yalnızca 399 adetle sınırlı olacak McLaren Elva’nın başlangıç fiyatı 1 milyon 690 bin dolar olarak belirlenmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8002 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, mclaren elva ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim