Anlık Bildirim

MediaTek, dünyanın ilk ticari TV işlemcisini tanıttı: 8K 120Hz TV deneyimini geliştirecek

Akıllı telefon işlemcileri ile bilinen MediaTek, akıllı TV sektörüne de yatırımlarını sürdürüyor. Dünyanın ilk ticari TV işlemcisi Pentonic 2000'i tanıtan şirket, TV deneyimini geliştirecek.

MediaTek, 8K 120Hz TV deneyimini geliştirecek Tam Boyutta Gör

Dev yonga üreticisi MediaTek, sunduğu performans ve verimliliği ile fark yaratacak yeni Pentonic 2000 akıllı TV işlemcisini tanıttı. Yeni işlemci ile şirket, görüntü, ses, yapay zekâ ve yenilikçi bağlantı teknolojilerini 8K TV'lere getirecek.

Dünyanın ilk ticari TV işlemcisi

TSMC’nin 7nm teknolojisi ile üretilecek Pentonic 2000, düşük kare hızına sahip içeriğin kalitesini yükselten MEMC özelliği ve MediaTek'in birden fazla resim içinde resim (PiP) veya yan yana resim (PbP) özelliklerine izin veren Akıllı Görüntüleme teknolojisine ev sahipliği yapacak. Bununla beraber 8K 120Hz desteğinin yanı sıra, oyun bilgisayarları ve yeni nesil konsollara da destek sunacak.

Ultra geniş bellek veriyolu, yüksek hızlı Wi-Fi desteği ve UFS 3.1 depolama standartını beraberinde getirecek yeni işlemci, ayrıca geliştirilmiş sıkıştırma verimliliği ile bilinen H.266 medya kodlama desteğine sahip ilk TV işlemcisi olacak. 

Dolby Vision ve Dolby Atmos aracılığıyla sinema deneyimini TV’lere getirmeyi planlayan MediaTek, Pentonic 2000’in önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceğini ve TV sektörünün en hızlı işlemcisi olacağını dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8149 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mediatek, Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim