Anlık Bildirim

MediaTek, akıllı telefon pazarında lider işlemci üreticisi olmaya devam ediyor

Küresel akıllı telefon işlemci pazarına ilişkin son istatistikler yayınladı. MediaTek, mobil cihaz sektöründe lider işlemci üreticisi unvanını korumaya devam ediyor.

MediaTek, akıllı telefon pazarında lider işlemci üreticisi Tam Boyutta Gör

Counterpoint Research araştırma şirketi, akıllı telefon işlemci pazarına ilişkin son istatistikleri paylaştı. Yayınlanan veriler MediaTek'in yüzde 38'lik pazar payıyla en üst sıradaki yerini korumayı başardığını gösteriyor.

Tayvanlı yonga üreticisi 5G pazarına hakim olan Dimensity 700 serisi işlemcileriyle liderliği ele geçirdi. Ancak Helio P35 ve Helio G80 yonga setlerinin de 4G LTE segmentinde inanılmaz şekilde popülerlik kazandığını belirtelim.

Yeni çıkan MediaTek Dimensity yonga setleri, popüler bütçe dostu ve orta sınıf akıllı telefonlarda giderek daha fazla kullanılıyor.

MediaTek, akıllı telefon pazarında lider işlemci üreticisi Tam Boyutta Gör

Qualcommm ikinci Apple üçüncü sırada

Qualcomm, yüzde 32 pazar payı ile kendine ikinci sırada yer bulabildi. Amerikalı dev tıpkı MediaTek gibi, 5G cihazlara yönelik işlemcileri, sayesinde önemli bir pazar payı elde etti.

iPhone 12'ye olan yoğun talep, Apple'ı yüzde 15'lik payla üçüncü sıraya taşıdı. Samsung ve UNISOC'un da sırasıyla yüzde 7 ve 5 ile dördüncü ve beşinci sırada yer aldığını görüyoruz. Altıncı sıra sadece yüzde 3'lük bir payla HiSilicon'a (Huawei) kalmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim