Anlık Bildirim

MediaTek'in hızlı yükselişi devam ediyor

Dimensity serisi ile mobil sektörde büyük işler başaran MediaTek, hızlı yükselişini sürdürüyor. 2022'nin Ocak ayını içeren mali raporlara göre şirket, geçtiğimiz çeyreğe kıyasla artış bekliyor.

MediaTek, mobil yonga pazarının lideri olmayı sürdürecek Tam Boyutta Gör

Dimensity 9000 yongası ile büyük bir başarı yakalayan MediaTek, 2022 yılına oldukça iyi başladı. Ocak ayını içeren yeni bir mali rapor paylaşan şirket, yarı iletken devleri arasında yükselişini sürdürüyor. 

Sektördeki rekabet artıyor

Ocak ayında konsolide gelirinin yaklaşık 1.55 milyar dolar olduğunu açıklayan MediaTek, yıllık bazda yüzde 23,1 artış yakalarken, aylık olarak yüzde 5.8 düşüş yaşadı. Geçtiğimiz yıla kıyasla 2022 yılına inişli ve çıkışlı bir başlangıç yapan şirket, yılın ilk çeyrek gelirinin ise yaklaşık 4.7 milyar ile 5.1 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Şirket tarafından tahmin edilen ilk çeyrek rakamlarının geçtiğimiz çeyreğe kıyasla yüzde 2 ila 10’luk bir artışa, yıllık olarak da yüzde 21 ila 31’lik bir atışa işaret ettiğini söyleyebiliriz. 2021 yılında yıllık yüzde 53’lük bir büyüme göstererek yeni bir rekora imza atan şirketin CEO’su Cai Lixing, artan gelirin sektördeki 5G talebi ve amiral gemisi Dimensity 9000 ile bağlantılı olduğunu dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim