Anlık Bildirim

Mercedes'in en pahalı elektrikli otomobili üretime girdi

Alman otomotiv devi Mercedes ürün gamındaki en pahalı elektrikli otomobilin üretimine başladı. Mercedes-Benz EQS SUV şirketin Alabama'daki tesisinde üretim bandına çıktı.

Mercedes'in en pahalı elektrikli otomobili üretime girdi Tam Boyutta Gör

Mercedes-Benz EQS SUV'nin üretimi ABD'de başladı. Alman markanın amiral gemisi elektrikli SUV modeli sonbahardan itibaren 110.000 euro fiyatla satışa sunulacak ve şirketin en pahalı elektrikli otomobili olacak.

Alabama'daki tesis hem Amerika iç pazarı hem de ihracat için Mercedes EQS SUV üretecek. Aracın benzinli eşdeğeri Mercedes-Benz GLS'nin de bu fabrikada üretildiğini hatırlatalım. İki model aynı platformu paylaşıyor.

Mercedes'in en pahalı elektrikli otomobili üretime girdi Tam Boyutta Gör

Mercedes-Benz EQE SUV de aynı yerde üretilecek

Yeni Mercedes-Benz EQS birinci sınıf tam boy bir SUV olarak öne çıkıyor. 5.1 metrelik araç aerodinamik bir tasarıma sahip. Beş ve yedi koltuklu versiyonlarda sunulacak otomobilin ön konsolunda üç parçadan oluşan büyük bir ekran yer alıyor.

Mercedes'in en pahalı elektrikli otomobili üretime girdi Tam Boyutta Gör

Araç arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli 360 ve 544 beygirlik versiyonlarla satışa sunulacak. Hepsi 609 ila 671 km aralığında menzil vadeden 108 kWh pil içerecek. Daha kompakt ve uygun fiyatlı elektrikli Mercedes-Benz EQE SUV'nin de 2023 yılında Alabama'da üretilmeye başlanacağını hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim