United Press International'ın (UPI) yakın zamanda Proceedings of National Academy of Science dergisinde yayınlanan araştırmasına göre okyanuslardaki "metan yiyen mikroplar" okyanuslarda bulunan metanı bikarbonata dönüştürerek atmosfere salınmasını engelliyor. Bu da dünyanın halihazırda olduğundan daha sıcak bir hale gelmesini engelliyor.
Harvard Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi jeolojik açıdan birbirinden farklı yedi gaz sızıntısının olduğu bölgelerdeki mikrobik canlıları inceledi. Araştırma sonucunda metan gaz sızıntısının olduğu yerlerdeki mikropların metanı yakalayıp, bikarbonata dönüştürerek havaya karışmasını engelledikleri tespit edildi. California'nın Pasifik Okyanusu'na uzanan kıyısına kadar yapılan çalışmalarda karbonat kayalarının etrafındaki mikropların en hızlı metan yakalayan mikroplar olduğu görüldü.
Öte yandan okyanus kıyısında olmayan metan yakalayan mikroplardan, volkanik tortu tabakalarındaki mikropların diğer mikroplardan 50 kat daha hızlı metan dönüştürdüğü tespit edildi. Görünen o ki doğa açılan zararı elinden geldiğince onarmaya çalışıyor. Belki de bu tarz doğadan gelen çözümleri geliştirmek üzerine çalışmalı bilim insanları.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


istilacı asıl sizsiniz suri çöpler... afgan çöpler... paki çöpler...
zaten üretmediğini ne biliyorsun?... :P
yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.