Anlık Bildirim

Micron sınır tanımıyor: Dünyanın en gelişmiş 1-beta DRAM işlem süreci duyuruldu

Micron, kısa bir süre önce dünyanın en gelişmiş DRAM belleklerini duyurdu. 1ß (1-beta) işlem sürecini ve teknolojisini kullanan şirket, EUV olmayan DRAM üretim teknolojisinde sınıra gelmiş durumda.
Micron dünyanın en gelişmiş 1-beta DRAM işlem sürecini duyurdu Tam Boyutta Gör
Micron, bir süre önce dünyanın en gelişmiş DRAM belleklerinin ilk örneklemelerini ortaklarına gönderdiğini duyurdu. Firma, 2021 yılında 1-alfa tabanlı DRAM sevkiyatlarından sonra artık olgunlaşmış 1-beta DRAM bellekler için gün sayıyor. Öte yandan yeni belleklerde neredeyse her yönden geliştirmeler yer alıyor.

Micron’un duyurduğu DRAM bellekler için yeni nesil (1-beta) üretim teknolojisi, üretim maliyetlerinin düşmesini sağlarken aynı zamanda enerji verimliliği ve performansta hatırı sayılır iyileştirmeler getiriyor. Bununla birlikte 1β (1-beta) teknolojisi, şirketin derin ultraviyole (DUV) litografisine dayanan ve ve aşırı ultraviyole (EUV) teknolojisini kullanmayan son DRAM üretim süreci olacak.

Verimlilik ve performans artıyor

Micron dünyanın en gelişmiş 1-beta DRAM işlem sürecini duyurdu Tam Boyutta Gör
Micron'un 1β üretim süreci şirketin ikinci nesil transistör bellek altyapısını kullanarak benzer DRAM örneklerine kıyasla 16Gb bellek kalıbında yoğunluğu yüzde 35, verimliliği ise yüzde 15 artırıyor. Dolayısıyla yeni üretim teknolojisi, sunucu ve masaüstü uygulamaları için yüksek kapasiteli DDR5 ve özellikle mobil için LPDDR5X yongalarında büyük fayda sağlayacak.
Micron dünyanın en gelişmiş 1-beta DRAM işlem sürecini duyurdu Tam Boyutta Gör
Samsung ve SK Hynix gibi büyük rakiplerinin aksine, Micron şu anda EUV teknolojilerini kullanmıyor. Bu nedenle DRAM hücrelerini küçültmeye devam etmek için alternatif modelleme tekniklerinde ilerleme kaydetmekten başak bir çare geliştiremiyor. Firmanın açıklamalarına göre yeni süreci kullanan ilk ürünler 16Gb LPDDR5X-8500 belleklerde kullanılacak. Yeni belleklerde JEDEC geliştirilmiş dinamik voltaj ve frekans ölçekleme uzantıları çekirdeği (eDVFSC) teknikleri de yer alacak.

Bunlarla birlikte yeni bellek teknolojisinin en büyük faydalarını yapay zeka ve 5G ile hızla artan yüksek bant genişliği ihtiyacında göreceğiz. Micron'a göre halihazırda 1β üretim süreci seri üretime hazır durumda. Şirket, LPDDR5X-8500 DRAM'lerinin örneklerini ortaklarına göndermeye başlamış ve gerekli kalifikasyonların ardından belleklerin seri üretime geçmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim