Anlık Bildirim

Microsoft Bing, artık daha hızlı yapay zeka görselleri üretecek

Eğer yapay zeka görselleri üretmek için Microsoft’un Bing Image Creator’unu kullanıyorsanız aracın son zamanlarda yavaşladığını hissetmiş olabiliriniz. Yazılım devi şimdi bu sorunu çözüyor.
Microsoft Bing, artık daha hızlı yapay zeka görselleri üretecek Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz eylül ayının sonlarında Microsoft, yapay zeka çalışmalarıyla ilgili bir dizi yazılım güncellemesi duyurdu. Güncellenenlerden biri de, yapay zeka tabanlı görsel sanat yaratıcısı Bing Image Creator olmuştu. Yazılım devi, 29 Eylül’den itibaren görsel üreticisinde OpenAI’ın DALL-E 3 modelini kullanamaya başladığını ve tüm kullanıcılarının kullanımına sunulduğunu duyurdu. O tarihten bu yana ise Bing, biraz yavaş çalışıyordu ancak çözüm yakın.

Bing'in görsel yönü hızlanıyor

Bing Image Creator'a DALL-E 3'ün eklenmesi, ona erişen kişi sayısında büyük bir artışa neden olmuş gibi görünüyor ve sonuç olarak, hizmet bazen görüntü oluşturmada yavaş olabiliyor. Bu durum, X (eski adıyla Twitter) aracılığıyla aralarında bir görüntü elde etmek için iki saatten fazla bekleyenlerin bile olduğu bir dizi kişi tarafından raporlandı. Elbette çoğu kişi saatlerce beklemiyordu ancak birkaç saniye süren iş, son günlerde genel olarak birkaç dakikaya yükselmişti.

Microsoft Bing, artık daha hızlı yapay zeka görselleri üretecek Tam Boyutta Gör
Görünüşe göre Microsoft bu sorunun farkında ve en kısa sürede düzeltmek için çalışıyor. Microsoft'un Windows ve Web Hizmetleri ekibinin yeni başkanı Mikhail Parakhin, DALL-E 3 güncellemesinden sonra Bing Image Creator'da bu kadar büyük bir ilgi beklemediklerini söyledi. Parakhin, Microsoft'un “daha fazla GPU getireceğini” ve bunun “yakında” bekleme süresini azaltmaya yardımcı olacağını belirtti. Bir takip mesajında kaç GPU eklendiği sorulduğunda Parakhin, binlerce Nvidia H100 alındığını belirtti.

Microsoft Bing, artık daha hızlı yapay zeka görselleri üretecek Tam Boyutta Gör
Bing Image Creator, son güncellemeye kadar DALL-E 2 modelini kullanıyordu. Bu model geçtiğimiz yılın nisan ayında çıkış yapmıştı. Biraz eski kalması nedeniyle rakiplerinin de gerisine düşmüştü. OpenAI’ın kısa süre önce DALL-E 3’ü duyurmasıyla işler değişti ve modelin yetenekleri önemli ölçüde arttı. Hemen üstteki görselde aynı istemden (a potted flower on a wooden table) elde edilen sonuçları (Üstte Bing, altta DALL-E 2) görebilirsiniz.
Kaynakça https://www.neowin.net/news/bing-image-creator-is-taking-longer-than-usual-to-make-art-microsoft-is-adding-more-gpus/ https://twitter.com/MParakhin/status/1708551039824347353 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim