Anlık Bildirim

Microsoft Edge, yeni verimlilik moduyla kullanıcılara daha uzun süreler web deneyimi yaşatacak

Teknoloji devi Microsoft, Edge tarayıcısında CPU ve bellek kullanımını azaltarak kullanıcıların, cihazlarının pili azalsa da daha uzun bir web deneyimi yaşamasını sağlayacak. 

Microsoft, Edge tarayıcısını daha kullanışlı hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Teknoloji devinin tarayıcıya getirdiği özelliklerden verimlilik modu, bir bilgisayarın pili azaldığında devreye girerek güç kullanımını azaltmak için CPU ve bellek kullanımını azaltacak.

Edge'ye yeni özellikler geliyor

Microsoft, özellikle prize takılı olmayan bir dizüstü bilgisayarda kullanıcıların işlerini daha uzun süreler yürütebilmesine olanak tanıyacak yeni bir özelliği Edge'ye getiriyor. Verimlilik modu sayesinde cihazın pili azalsa da kullanıcılar normalden daha uzun süreler çevrimiçi kalabilecekler.

Microsoft özelliğin açıklamasında: "Cihazınızın pili azaldığında, Microsoft Edge kendisini verimlilik moduna ayarlayacak ve CPU ve RAM gibi sistem kaynak kullanımını önemli ölçüde azaltarak pil ömrünü uzatacak ve web'de daha uzun süreler dolaşmanıza yardımcı olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Özellik isteğe bağlı olarak açılıp kapatılabilecek. Tarayıcı ayarlarından 'Sistem ve Performans' sekmesi altında özelliğe erişim sağlanabilecek.

Teknoloji devi, verimlilik modu haricinde iki yeni özelliği daha tarayıcıya ekliyor. Bunlardan ilki tarayıcıda kayıtlı şifrelerin kolay bir şekilde değiştirilmesini amaçlıyor. Tarayıcı ayarlarında yer alan Profiller sekmesi altındaki Parolalar kısmı artık yeni bir Değiştir düğmesine sahip olacak. Bu düğme, kullanıcıları doğrudan söz konusu hesabın şifre değiştirme sayfasına yönlendirecek. Şirket bu özelliğin henüz tüm sitelerde geçerli olmadığını ancak yakında kapsamın genişletileceğini duyurdu.

Microsoft ayrıca tarayıcıya bir fiyat takibi özelliği ekliyor. Tarayıcı, alınmak istenen bir ürünün fiyatlarını karşılaştırarak ürün indirime girerse kullanıcıya uyarı gönderecek ve bu sayede en uygun fiyata kullanıcının ürünü almasını kolaylaştıracak.

Kaynakça https://www.engadget.com/microsoft-edge-browser-efficiency-mode-170017525.html https://blogs.windows.com/windowsexperience/2021/11/18/get-your-holiday-shopping-done-with-the-best-browser-for-shopping/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7271 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft edge, microsoft edge fiyat karşılaştırma ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim