Anlık Bildirim

Microsoft, Paint yazılımını Windows 10'dan ayırmaya karar verdi

Efsanevi grafik yazılımı Paint, Windows işletim sisteminden ayrı olarak sunulacak. Microsoft artık bu yazılımı Microsoft Store'a taşıyarak Windows'tan bağımsız hale getirecek.

Microsoft, Paint yazılımını Windows 10'dan ayırmaya karar verdi Tam Boyutta Gör

Microsoft nihayet üç yıl önce Windows 10 kullanıcılarına Microsoft Paint masaüstü uygulaması için verdiği sözü tutmaya karar verdi.

Microsoft'un, 2017 baharında, on yıllardır Windows'un bir parçası olan klasik Paint'in altı ay içinde sistemden kaybolacağını duyuran ve Paint 3D adlı bir uygulama ile "yaratıcı" bir Windows 10 Creators Güncellemesi yayınladığını hatırlayın. Bu gelişme kullanıcıları öfkelendirmiş ve mutsuz hale getirmişti. Şirket de birkaç gün içinde klasik grafik yazılımını Microsoft Store üzerinden herkesin yüklemesi için kullanıma sunacağına söz verdi.

Microsoft, Paint yazılımını Windows 10'dan ayırmaya karar verdi Tam Boyutta Gör

Not Defteri de aynı kaderi paylaşacak

O zamandan bu yana 3 yıldan fazla bir süre geçti ve Microsoft ancak şimdi sözünü yerine getirdi. Microsoft Paint sayfası Microsoft Store'da göründü, ancak henüz indirilemiyor. Yakında indirmeye de açılan uygulama, işletim sisteminden ayrı bir şekilde güncellenebilecek.

2021 sonbaharındaki büyük Windows 10 güncellemesinde (Windows 10 21H2, kod adı Sun Valley), popüler olmadığı ortaya çıkan Paint 3D uygulamasının sistemden kaldırılacağını hatırlatalım. Ayrıca, Windows 10 21H2'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte sistemin diğer bir emektarı olan Not Defteri uygulamasının da Microsoft Store'a taşınması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9314 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim