Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10X'i iptal etti: Yenilikler, Windows 10'a entegre edilecek

Yazılım devi Microsoft, artık Windows 10X'in olmayacağnı resmen kabul ediyor. Şirket yetkilileri, bazı Windows 10X teknolojilerinin diğer Windows sürümlerine entegre edileceğini açıkladı.

Microsoft, Windows 10X'i iptal etti: Yenilikler, Windows 10'a entegre edilecek Tam Boyutta Gör

Windows 10 Mayıs 2021 Güncellemesi'nin (21H1) yayınlanmasıyla birlikte Microsoft, artık Windows 10X'i yayınlama planlarının olmadığını kabul etti. Üstelik sadece bu yılla ilgili değil, genel olarak.

Windows Geliştirme, Servis ve Dağıtım Başkanı John Cable, konuyla ilgili olarak: "Başlangıçta planladığımız gibi 2021'de Windows 10X adlı bir ürünü piyasaya sürmek yerine, deneyimden yararlanıyor ve önemli 10X teknolojisinin Windows'un diğer bölümlerine ve şirketin ürünlerine entegrasyonunu hızlandırıyoruz." dedi.

Böylece son söylentilerin doğru olduğu ortaya çıktı. Görünüşe bakılırsa Windows 10X'e ihtiyaç yoktu veya geliştiriciler teknik sorunlarla baş edemediler.

Microsoft, Windows 10X'i iptal etti: Yenilikler, Windows 10'a entegre edilecek Tam Boyutta Gör

Windows 10X projesi sonlandırıldı

Microsoft'un Windows 10X'i 2019'da duyurduğunu hatırlatalım. Öğrencilere ve ofis dizüstü bilgisayarlara yönelik Chrome OS'un bir alternatifi ve rakibi olması gerekiyordu. Aynı zamanda, başlangıçta Surface Neo tablet gibi çift ekranlı cihazlar için bir işletim sistemi olarak da konumlandırılmıştı.

Bu durumda, sistemin yalnızca web uygulamalarını ve tarayıcıları desteklemesi gerekiyordu. Başlangıçta Win32 desteği söz konusu değildi, ancak gelecek planlarında yer alıyordu. Sonuç olarak da pandemi ve diğer sorunlar nedeniyle Microsoft bu projeyi nihayete erdirmeden sonlandırmak zorunda kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10087 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim