Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliği ile "Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım" adı altında yeni bir program ile gençler için eğitim ve istihdam seferberliği başlattı.
Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım
Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen bu mesleki eğitim programıyla, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkânı sağlanacak. 6 ay sürecek program boyunca bire bir mentorluk desteği de alacak olan katılımcılar, programı başarıyla tamamlamalarının ardından Turkcell'in yeni yazılım şirketi Atmosware ve Turkcell grup şirketlerinde çalışma imkânına kavuşacak.
Bu program dahilinde katılımcılar 6 farklı odakta yazılım eğitimi alacak. Bu eğitimler şu şekilde:
- Swift Developer
- Kotlin Developer
- Java Developer
- Net Developer
- Data Scientist
- Applications Operations
Kayıtlar Başladı
Bu güzel gelişmelerin duyurulmasının hemen ardından da Turkcell, kayıtlar açıldığını aktardı. Şu anda programa katılmak isteyenler buradaki sayfadan programa kayıt yaptırabilir. Kayıtlar 1 Aralık'ta sonlanacak. Başvuru yaptıran ve başvurusu kabul edilen katılımcılar, "Geleceği Yazanlar Platformu" üzerinden online eğitimler alacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar daha sonra teknik test ve mülakat sürecine girecek. Bu aşamayı geçen katılımcılar 6 ay sürecek bir bootcamp programına alınacak. Program süresince online ve sınıf içi eğitimlere katılacak gençlere aynı zamanda bire bir mentorluk desteği verilecek. Tüm bu süreçleri başarılı bir şekilde geçen katılımcılar en sonunda Turkcell'de tam zamanlı iş imkanına sahip olacak.
Geçtiğimiz saatlerde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak mesleki eğitime verdikleri öneme vurgu yaparak şunları söyledi: "Özellikle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin, tüm Türkiye'de iş gücü piyasasının talep ettiği becerilere sahip olması ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmesi konusunda son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz aylarda Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 AR-GE Merkezi Açılış Töreni'nde paylaştığı gibi, lise ve üstü eğitim diploma yeterliliğine sahip gençlerimizin iş gücü piyasasına geçişleri için Mesleki Eğitim Merkezlerinde esnek bir yapı oluşturduk ve iş gücü piyasasının ihtiyacı olan insan kaynağının kısa sürede karşılanmasıyla ilgili önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. Bugün bunun ilk adımını da Turkcell ile atıyoruz. Bu 6 aylık program sonunda gençlerimizin yazılım alanında istihdam edilmesiyle ilgili süreci başlatacağız. 2022 yılından itibaren ise Türkiye'nin yazılımda iddialı bir ülke olması ve insan kaynağı ihtiyacımızın karşılanması adına dev bir hamle gerçekleştirerek bu programı tüm lise mezunlarına açacağız. Tüm gençlerimizi 'Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım' Programı'na katılmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle Turkcell'e ve İstanbul'da eğitimin tüm kademelerinde bize destek olan İstanbul Valimize hem şahsım hem de Bakanlık adına şükranlarımı sunuyorum."
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ise şunları söyledi: "Millî Eğitim Bakanlığımız, günümüz dünyasının ihtiyaçları kapsamında mesleki eğitimde de bazı değişiklikler yapıyor. Turkcell olarak, ülkemizin dijitalleşme yolculuğunda üstlendiğimiz öncü ve etkin rolümüzle Bakanlığımızın bu yeni mesleki eğitim programında ilk proje paydaşı olmaktan kıvanç duyuyoruz. Bugün bu projeyle hem ülkemizin hem de Turkcell'in yazılımcı alanındaki ihtiyacını karşılayabilmek için somut ve önemli bir adım atıyoruz. Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım Projesi; gençlerimize istihdamın kapılarını açacak yüksekokul seviyesinde bir mesleki eğitim ve sertifikasyon programı olmasıyla Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. İstihdam garantili bu mesleki eğitim projemizin ilk müjdesini kamuoyuyla paylaşan ve başından beri bu konuda bizlere destek vererek yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.Ayrıca ülkemiz için kritik öneme sahip bu projede birlikte çalışma fırsatı ve önceliği tanıdıkları için Millî Eğitim Bakanımıza ve Bakanlığımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de gençlere teknoloji alanında kariyer fırsatı sunacak örnek projeler geliştirmeye ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Xiami ne kadar para verdiyse artık. Uzun süre kaldı reklam diyen mesajlarımızı silmişler. Mesajlarımı sildim bunuda siz silin.
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.