Anlık Bildirim

Güncel olmayan yönlendiriciler tehlike saçıyor

Kablosuz yönlendiricilerin yazılımlarının güncel olmaması milyonlarca kullanıcıyı riske atıyor. Araştırmalar pek çok bilindik markanın yönlendiricilerinde kritik açıklar buldu. 

Yönlendirici Tam Boyutta Gör

Elektronik cihazlarda yazılımın güncel tutulması hayati önem taşıyor. Bilhassa bilgisayar sistemleri, mobil cihazlar ve ağ ekipmanlarında güncel olmayan yazılımlar kritik açıklara, haliyle potansiyel siber saldırılara kapı açıyor. 

Milyonlarca yönlendirici risk altında

IoT Inspector ve CHIP tarafından yapılan bir araştırma güncel tutulmayan yönlendiricilerin sayısız güvenlik açığı barındırdığını ortaya koymuş. Toplamda 9 popüler markanın yönlendiricileri masaya yatırılmış ve 226 güvenlik zaafiyetine rastlanmış. Bu açıkların bazıları kritik iken bazılarının tüm cihazlarda yer aldığı görülmüş. 

Asus, AVM, D-Link, Netgear, Edimax, TP-Link, Synology ve Linksys markalarına ait WiFi yönlendiricilerin ortak özelliği ise yazılımlarının güncel olmaması. Listenin zirvesinde yer alan iki model ise 32 açık ile TP-Link Archer AX6000 ve 30 açık ile Synology RT-2600ac. Ayrıca multimedya akışları ve VPN gibi ek hizmetlerin de güncel olmayan yazılımlar tarafından yönetildiği ifade ediliyor. 

Daha çok Linux tabanlı sistemler kullanan yönlendiricilerin barındırdığı açıklar sadece kendisini değil bağlı olan tüm cihazları tehlikeye atıyor. Araştırmacılar raporları paylaştıkları tüm üreticilerin hızlı bir şekilde yama geliştirdiğini belirtiyor. Bu bakımdan kullanıcıların güncellemeler için cihazlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Avrupa’da sistem açıklarından üreticilerin sorumlu tutulması yönünde hükümetlerin kanuni düzenleme hazırlıkları olduğu için artık bu tür konular çok daha büyük önem taşıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim