Anlık Bildirim

MIUI 13 ile harici uygulama yükleme engelleniyor

MIUI Pure Mode adıyla testlere başlayan yeni bir özellik harici kaynaklardan uygulama yüklerken sıkı kontrollerden geçmesini ve gerekirse reddedilmesini sağlıyor.

MIUI Pure Mode geliyor Tam Boyutta Gör

Android ekosisteminde pek çok uygulama mağazası bulunuyor ve farklı üreticiler bu mağazaları cihazlarında kullanıyor. Gelir ve güvenlik açısından da kullanıcıların mağazalara yönelmesi, harici kaynaklardan uygulama yüklememesi isteniyor. Xiaomi de işi sıkılaştıranlardan. 

MIUI Pure Mode nedir?

Xiaomi’nin ara yüzde güvenliği üst seviyeye çıkarmak için oluşturduğu Pioneer Team adındaki ekip yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. MIUI Pure Mode özelliği uygulama yüklemelerde bir kontrol katmanı oluşturuyor. 

Pure Mode harici kaynak yüklemelerinin önüne geçerken arka planda da kullanıcıdan izinsiz yükleme yapılmasını engelliyor. Testlerde uygulamaların yüzde 40’ı güvenlik katmanını geçemezken yüzde 10’u da riskli olarak tanımlanmış. 

Çin özelinde test edilen yeni özelliğin kullanıcı tarafından pasif hale getirilebileceği ifade ediliyor. Henüz Pure Mode ne zaman kullanıma sunulacak net değil ancak MIUI 13 ile nihai sürüme geçmesi bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13083 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, MIUI Pure Mode ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim