Anlık Bildirim

Pokemon yakalarken otoyolu birbirine kattı

Uzun süren beta sürecinden sonra hafta içerisinde ABD ve belli başlı ülkelerde indirmeye sunulan Pokemon Go artırılmış gerçeklik oyunu, şimdiden gündeme oturmayı başardı.

Uzun süren beta sürecinden sonra hafta içerisinde ABD ve belli başlı ülkelerde indirmeye sunulan Pokemon Go artırılmış gerçeklik oyunu, şimdiden gündeme oturmayı başardı. Oyuncuların sürekli gezmesini gerektiren oyun, çeşitli kazalara sebebiyet veriyor.

Oyunda Pokemon yakalayabilmek için, harita üzerinde gösterilen noktalara giderek çaba göstermeniz gerekiyor. Bu da haliyle her mekanda yapılabilecek bir şey değil. Örneğin ABD’de bir sürücü, otoyolda araç kullanırken Pokemon yakalamak için aniden duruyor ve büyük bir kazaya sebebiyet veriyor. Sürücü ifadesinde, Pokemon yakalayabilmek için her türlü riski göze almanız gerektiğini belirtmiş.

Diğer bir ilginç olayda ise yine ABD’de bir kullanıcı, nehir kıyısında su Pokemonu yakalamak için gezindiği sırada suda boğulmuş bir ceset buluyor. Ayrıca mücadele esnasında kendisine zarar verenler de mevcut. Örneğin bir kullanıcı kaldırımda yürürken düşüyor ve ayak bileğini burkuyor. Diğer bir kullanıcı briketlerin üzerinden geçerken elini yaralıyor.

Oyunda, aksesuarlar için sanal mağazaları bulmanız gerekiyor. Bu mağazalar da müze gibi binaların olduğu noktalara yerleştirilmiş. Avusturalya’da bir polis merkezinin sanal mağaza noktası olduğu için yoğun bir oyuncu akınına uğradığı ifade ediliyor.

Pokemon konseptinin ilk yaygınlaştığı dönemde de, özellikle çocukların kazalarını okumuştuk. Hatta Ferhat isimli bir çocuk, kendisini Pokemon olarak görerek 4. kattan atlamış ve kırık ayaklar ile kurtulmuştu. Görülen o ki, Pokemon konusunda insanların bağımlılıkları hep aynı kalıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34766 kez okundu.
42 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nintendo, pokemon go ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim