Anlık Bildirim

WhatsApp Pay ödeme sistemi Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor

Uzun bir süredir Hindistan pazarında faaliyet gösteren WhatsApp Pay ödeme sistemi, Mark Zuckerberg'in açıklamalarına göre 6 ay içinde Avrupa ülkelerine gelmeye hazırlanıyor.

WhatsApp Pay ödeme sistemi Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

WhatsApp Pay, adından da anlaşılacağı gibi, çevrimiçi ve çevrimdışı ödemeler yapmayı sağlayan bir sistem. Hindistan'da uzun bir süredir kullanılan Facebook'a ait bu ödeme sisteminin Avrupa'ya açılacağı açıklandı.

Para transferlerini kolaylaştıracak

WhatsApp Pay, 2018 yılından bu yana 1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısıyla birlikte Hindistan'da test ediliyordu. Facebook şimdi ise bu ödeme sistemini genişletmeyi amaçlıyor. Şirketin son finansal verileri açıklanırken, Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp Pay'in Hindistan'da büyük başarı gösterdiğini ve artık küresel pazarlara yayılacağını açıkladı. Zuckerberg tam bir tarih vermedi ancak WhatsApp Pay'i önümüzdeki 6 ay içinde birçok uluslararası pazarda kullanılabileceğini belirtti.

WhatsApp Pay ödeme sistemi Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor

WahatsApp Pay, çevrimiçi ve fiziksel mağazalarda ödemelere izin vermenin yanı sıra, kullanıcılar arasında kolay ve hızlı para transferine olanak sağlıyor. Bu hizmetin Avrupa'daki uygulanma şeklinin, Hindistan ile aynı olması durumunda ise, kullanıcılar banka kartı bilgilerini WhatsApp Pay sistemine ekleyerek hizmeti kullanmaya başlayabilecekler. Sistemin ilk etapta hangi ülkelere geleceği ise henüz açıklanmış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim