Anlık Bildirim

Moderna, aşı teknolojisini çaldıkları gerekçesiyle Pfizer ve BionNTech'e dava açtı

Moderna, Pfizer ve Alman ortağı BionNTech'e ilk Covid-19 aşısının geliştirilmesinde patent ihlali yaptıkları gerekçesiyle dava açtı. Amerikalı şirket mahkeme aracılığıyla maddi tazminat talep ediyor.

Moderna, patent ihlali nedeniyle Pfizer ve BioNTech'e dava açtı Tam Boyutta Gör

Amerikalı ilaç devi Moderna, ABD'de onaylanan ilk Covid-19 aşısının geliştirilmesinde patent ihlali yaptıkları gerekçesiyle Pfizer ve Alman ortağı BioNTech'e dava açtı. Reuters'ın haberine göre şirket Pfizer ve BioNTech'in Moderna'nın teknolojisini kopyaladığını ve kendi ilaçlarını oluşturmak için kullandığını iddia ediyor.

Moderna CEO'su Stéphane Bancel konuyla ilgili olarak "Bu davaları, Covid-19 salgınından önceki on yıl içinde geliştirdiğimiz, oluşturmak için milyarlarca dolar yatırım yaptığımız ve patentini aldığımız yenilikçi mRNA teknoloji platformunu korumak için açıyoruz" dedi.

Moderna, patent ihlali nedeniyle Pfizer ve BioNTech'e dava açtı Tam Boyutta Gör

Maddi tazminat talebinde bulundu

Davanın açıklanmasının ardından Pfizer hisseleri %1,4, BioNTech hisseleri ise yaklaşık %2 değer kaybetti. Moderna temsilcilerinin belirttiği üzere, şirket mahkeme aracılığıyla henüz açıklanmayan bir miktarda maddi tazminat talebinde bulundu.

Moderna 10 yıl önce kuruldu ve merkezi Massachusetts eyaletinin Cambridge kentinde yer alıyor. Şirket yeni bağışıklık ilaçlarının oluşturulmasını önemli ölçüde hızlandıran yenilikçi bir mRNA aşı teknolojisi geliştirmişti. Moderna Covid-19 aşısından 10.4 milyar dolar kazanırken rakip Pfizer koronavirüs aşısından 22 milyar dolar gelir elde etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim