Anlık Bildirim

Mozilla, Firefox Reality'i sonlandırıyor

Mozilla, artılmış ve sanal gerçeklik başlıklarıyla uyumlu bir şekilde çalışması için oluşturduğu Firefox Reality tarayıcısını sonlandıracağını açıkladı.         

Mozilla, Firefox Reality'i sonlandırıyor Tam Boyutta Gör

Mozilla, 2018 yılında başlattığı sanal ve artırılmış gerçeklik web tarayıcısı Firefox Reality'i sonlandıracağını duyurdu. Şirket, birkaç hafta içerisinde tarayıcıyı uygulama mağazalarından kaldıracak.

Firefox Reality için son günler

Şirket, sanal ve artırılmış gerçeklik başlıklarında çalışmak üzere tasarlanmış web tarayıcısı sunmak için Firefox Reality'i başlatmıştı. WebVR ve WebAR gibi yeni teknolojiler geliştirmede ön saflarda yer aldıklarını belirten Mozilla, yeni teknolojileri geliştirmeye yardımcı olup bu teknolojileri başka topluluk ve kuruluşlara yerleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Firefox Reality sonlandırılıyor olsa da tarayıcı, şirketin başlangıç ilkelerine uygun olacak şekilde Igalia altında devam edecek. Ücretsiz yazılım danışmanlığı Igalia, Firefox Reality'nin kaynak kodunu temel alan Wolvic tarayıcısını önümüzdeki hafta kullanıma sunacak.

Firefox Reality şu an için  Oculus Quest başlığında, HTC'nin Viveport platformunda, Pico bağımsız VR başlığında ve Microsoft'un HoloLens karma gerçeklik başlığında mevcut durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim