Anlık Bildirim

Mozilla, Google'ın FLoC sisteminin gizlilik sorunları olduğunu söylüyor

Mozilla tarafından paylaşılan bir gönderi ile Google'ın test ettiği yeni FLoC sisteminin, kullanıcıların gizliliği açısından önemli açıklara sahip olduğu belirtildi.

Mozilla, Google'ın FLoC sisteminin gizlilik sorunları olduğunu söylüyor Tam Boyutta Gör

Google'ın şu an için test etmekte olduğu üçüncü taraf çerezlerinin yerini alacak ve reklamverenlerin kullanıcıların kimliğini bilmesine izin vermeden web üzerinde ilgi alanına dayalı reklamcılığı sağlayacak Federated Learning of Cohorts(FLoC) sistemine karşı tepkiler devam ediyor. Firefox'un yaratıcısı Mozilla'ya göre, Google'ın FLoC sistemi birçok gizlilik sorunu barındırıyor.

'Daha az çabayla daha çok bilgi'

Bir blog gönderisi ile Google FLoC sistemi hakkında gerçekleştirilen analizin sonuçlarını paylaşıldı. Firefox'un CTO'su Eric Rescorla'ya göre FLoC sistemi, kullanıcılar için önemli gizlilik riskleri oluşturacak.

Google, tek tek kişilerin takip edildiği üçüncü taraf çerezler sistemi yerine insanların benzer ilgi alanlarına göre gruplandırıldığı ve reklamların kişiye özel değil gruba özel olarak sunulduğu FLoC sistemini bir süredir test ediyor. Rescorla ise FLoC tanımlayıcılarının reklamverenlerin harici kaynaklardan gelen verileri ilişkilendirebilecekleri ortak bir anahtar haline geldiğini ve bu şekilde herhangi bir sitenin, bugün ihtiyaç duyduğundan daha az çabayla kullanıcı hakkında daha fazla şey bilebileceğini söyledi.

Rescorla, Google'ın bu sorunları çözmek için çeşitli yöntemler önerdiğini ancak bu yöntemlerin gizlilik sorunlarını önlemekte kesin bir çözüm olmayacağını belirtti. Google, FLoC sistemini duyurduğundan bu yana Brave, Vivaldi ve Opera tarayıcıları, yeni sistemin kullanıcıların gizliliği konusunda problemlere sebep olacağını düşündükleri için sisteme  karşı çıktılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim