Anlık Bildirim

Araştırmacılar mRNA aşısının anne sütü yoluyla çocuğa geçip geçmediğini inceledi

California San Francisco Üniversitesi'nde (UCSF) yapılan küçük bir araştırma kapsamında mRNA aşılarının anne sütü yoluyla çocuklara taşınıp taşınmadığı incelendi.

mRNA aşısı emzirme yoluyla çocuğa geçebilir mi? Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere aşılar bulunmaya başlandığından bu yana, aşı karşıtı komplo teorilerinin ardı arkası kesilmiyor. Yakın zamanlarda ortaya atılan bir varsayıma göre mRNA aşıları anneden çocuğa emzirme yoluyla geçebilir. Ancak yapılan bir araştırma bu varsayımın doğru olmadığını gösteriyor.

California San Francisco Üniversitesi'nde (UCSF) yapılan küçük bir araştırmaya göre RNA aşıları insan sütünde tespit edilmedi. Yapılan araştırma kapsamında yedi kadının sütü mRNA aşılarını olmalarının ardından analiz edildi. İncelemede anne sütünde herhangi bir şekilde aşı mRNA'sına rastlanılmadı. Bu anlamda çalışmaya göre aşıyı reddeden anneler rahatça aşılanabilir ve aşılandıktan sonra da çocuklarını emzirebilirler. UCSF'de doktora sonrası araştırmacı olan ve çalışmanın baş yazarı Yarden Golan verili bulguların aşıların kullanımına dair deneysel bir kanıt sunduğunu ve süt numunelerinin hiçbirinde aşıyla ilişkili bir bulguya rastlamadıklarını söyledi.

Öte yandan şimdilik çalışmanın kapsamı çok küçük ancak bilimsel olan tek veriyi de bu çalışma sunuyor. Bu anlamda araştırmacılara göre bir söylentiden çok daha önemli çalışmanın sundukları. Bununla birlikte Dünya Sağlık Örgütü de emziren kişilerin aşılanmasını başından beri tavsiye etmekte. Ayrıca Emzirme Tıbbı Akademisi'nin açıklamasında da teorik olarak bebek bağışıklığını etkileyecek aşı nanoparçacıklarının veya mRNA'nın meme dokusuna girme veya süte geçme riskinin çok az olduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim