Anlık Bildirim

MWC 2020 fuarının iptali GSM Birliğini finansal açıdan zor durumda bıraktı

Fuar boyunca Barcelona şehrine dolaylı ve doğrudan olarak 500 milyon Avro civarında gelir bırakan MWC 2020 fuarının iptal edilmesi büykü bir zararı da beraberinde getirdi.

MWC 2020 fuarının iptali GSM Birliğini finansal açıdan zor durumda bıraktı Tam Boyutta Gör

Çin’de iki bine yakın kişinin ölümüne sebep olan Kovid-19 veya koronavirüs salgını bilindiği üzere MWC 2020 mobil teknolojiler fuarının da iptal edilmesine neden olmuştu. Kısa bir süre kala iptal edildiği için de finansal açıdan büyük bir külfet ortaya çıktı.

Maliyet katlanarak artıyor

Toplamda 3 bine yakın katılımcının olacağı fuarda temel katılım ücreti 872$ civarındaydı. GSM Birliği bu ücretleri fuarların düzenlenmesi ve faaliyetlerin devam ettirilmesi amacıyla kullanıyor. Bunun yanında stand kiralama ücretleri, şehir otellerinde rezervasyonlar gibi farklı harcamalar da yapılıyordu.

Fuarın iptal edilmesi sonrasında GSM Birliği’nin karşısına stand ve katılım ücretlerinin iadesi sorunu ortaya çıktı. Barcelona şehri olarak ise rezervasyonların iptali gibi konulardan kayıplar yaşandı.

GSM Birliği teknoloji dünyasına yaptığı çağrıda zararların telafisi için yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti. Tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun nedeniyle iptal edilen fuarın zararının ortak kuruluşlar ile işbirliği yaparak çözülmesi rica edildi. Birlik firmaların yaptığı masrafların tamamını veya bir kısmını kendisinin karşılaması gibi yardımlar talep ediyor.

MWC fuarları Barcelona şehrine doğrudan veya dolaylı olarak 500 milyon Avro civarında bir katkı yapıyordu. Yani şehrin toplam zararının yüz milyonlarca Avro olduğu tahmin ediliyor. Birlik ayrıca Çin ve ABD’de de MWC fuarları düzenleyecekti. Bu fuarların akibeti de şu anda belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim