Anlık Bildirim

NASA, Salda Gölü'nü paylaştı ve Mars'taki yaşamın şifresinin burada olduğunu belirtti

NASA, Instagram hesabı üzerinden Salda Gölü'nü paylaştı. Mars'taki yaşam belirtisinin sırrının Salda Gölü'ndeki minerallerle bağlantılı olabileceğini belirtti.

NASA, Salda Gölü'nü paylaştı ve Mars'ta yaşamı işaret etti Tam Boyutta Gör

Salda Gölü hakkında zaman zaman paylaşım yapan NASA, bu paylaşımlara yenisini ekledi. Bu defa NASA’nın resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda Salda Gölü’nün Mars’taki Jezero Krateri'ne benzediği vurgulandı. NASA araştırmacıları, Jezero Krateri ile Salda Gölü’nün mineral ve kaya yapısının benzer yapıda olduğunu belirtiyor.

Salda Gölü’nün berrak suyunu ve içindeki kayaları gösteren fotoğrafın altında açıklama olarak Salda Gölü hakkında detaylı bilgiye yer verildi. 16 saat önce yapılan paylaşım 630 binin üzerinde beğeni, 1700’ün üzerinde yorum aldı.

NASA şu açıklamayı paylaştı:

“Mars’ın milyonlarca yıl önce nasıl göründüğünü merak ediyor musunuz? Biz ediyoruz.

Günümüzde Mars yüzeyi bunun gibi nefes kesen su manzaralarından yoksun. NASA’nın Perseverance keşif aracını kontrol eden bilim insanları 3,5 milyar yıl önce göle ve nehir deltasına ev sahipliği yaptığı düşünülen Jezero Krateri'ni inceliyor.

Bu fotoğraftaki kayalar, bilim insanlarının Mars’ın milyarlarca yıl öncesine benzettiği Salda Gölü’nün kıyısını süslüyor. Sudaki mineraller, Dünya’da bilinen en eski yaşam bulgularından bazılarını içeriyor. Bilim insanları Dünya’daki mikrobiyal fosilleri inceleyerek Mars'taki milyarlarca yıl öncesine ait su kalıntısı, tortullar ve fosillerle kıyaslayarak Mars’taki yaşam belirtilerini daha iyi anlayabileceklerini umuyor."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7691 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, salda gölü ve
2 etiket daha Mars Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim