Anlık Bildirim

Netflix’in büyümesi yavaşlıyor

Geçen yıl keskin bir büyüme yaşayan Netflix bu yıl ise yavaşlamaya başladı. Yeni abone sayısı azalırken faaliyet karının önemli oranda arttığı gözlemleniyor.

Netflix’in büyümesi yavaşlıyor

Geçen yılın pandeminin ilk döneminin de etkisiyle hızlı bir büyüme yaşayan Netflix yavaş yavaş eskiye dönmeye başladı. 2021 yılının ilk çeyreğinde büyüme geçen yıla önemli oranda yavaşlamış durumda.

Netflix ne kadar kullanıcıya sahip?

Yeni yılın ilk çeyreğinde Netflix toplamda 3.98 milyon yeni abone kazanabilmiş. Geçen yıl aynı dönemde 16 milyon yeni abone ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu tarz hızlı yükselişlerin elbette yavaşlaması da oluyor. Netflix yeni eklemeler ile birlikte toplamda 208 milyon aboneye ulaşmış durumda.

Yüksek abone rakamları gelirleri de olumlu etkiliyor. İlk çeyrekte 7.16 milyar dolar gelir elde eden firmanın faaliyet karı da 1.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sadece 2019 yılında 1.87 milyar faaliyet karı elde edebilmişti.

Önümüzdeki dönem gelirlerde bir miktar daha artış bekleniyor. Faaliyet karı ise küçük bir düşüş yaşayacak. Disney+ platformunun ciddi bir tehdit haline gelmesi ve yerel bazda sayısız yeni platformun yarışa katılması firmayı zorlamaya başladı. Ayrıca yükseltilen abonelik ücretlerinin sayıları etkilemesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8216 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, netflix q1 2021 ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim