Anlık Bildirim

Kara deliğin ilk kez fotoğrafının çekilmesini konu alan Netflix belgeseli yayınlandı: Kara Deliklerin Gizemi

2019 yılının en önemli bilimsel olaylarından biri olan kara deliğin fotoğrafının çekilmesini konu alan Netflix belgeseli yayınlandı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Netflix'in Kara Deliklerin Gizemi belgeseli yayınlandı Tam Boyutta Gör

2019 yılının en önemli bilimsel olaylarından biri de bildiğiniz gibi kara deliğin fotoğrafının çekilmesiydi. Netflix de bu oalyın bir belgeselini hazırladı.

Kara Deliklerin Gizemi Belgeseli Yayınlandı

2019 yılında Dünya'dan 500 milyon trilyon km uzaktaki, 40 milyar km çapıyla Dünya'dan üç milyon kat daha büyük olan dev kara deliğin fotoğrafı çekilmişti. Kara deliğin fotoğrafını çekebilmek için dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 13 teleskop kullanılmıştı. Netflix'te bu sürecin detaylarını anlatan bir belgesel yayınadı: Kara Deliklerin Gizemi.

Kara Deliklerin Gizemi şu anda Netflix üzerinde bulabilirsiniz. Belgeselin yönetmeni Peter Galison ve belgesel 1 saat 39 dakika uzunluğunda. 

Belgeselin Netflix üzerinde tanıtım yazısı: Kara delikleri anlamaya ve ilk kez bir kara deliği fotoğraflamaya çalışırken bir yandan da evrene dair bildiklerimizin sınırlarını araştıran bilim insanlarını izleyin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim