Anlık Bildirim

Netflix'te kan kaybı sürüyor: Bir milyon abone daha kaybetti

Türkiye'de dahil olmak üzere tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan Netfilix, 2022'nin ikinci çeyreğinde bir milyona yakın abone kaybettiğini açıkladı.

Netflix'te kan kaybı sürüyor: Bir milyon abone daha kaybetti Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük yayın platformu Netflix, 2022’nin ilk çeyrek raporlarında 200.000 kullanıcı kaybettiğini açıklamıştı. 30 Haziran'da sona eren ikinci çeyrekte bu sayının 2 milyona kadar ulaşacağını tahmineden akış devi, dünya genelinde 970.000 abone kaybettiğini duyurdu.

Kan kaybı devam ediyor

Bildirilenlere göre yılın ikinci çeyreğini toplam 220,6 milyon abone sayısı iletamamlayan Netflix, ABD ve Kanada'da 640.000, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika'da 300.000, Latin Amerika'da 350.000 abone kaybetti. Yeni eklenen aboneler ile beraber toplam kayıp ise tahminlerin altında kalarak 970.000’e ulaştı.

Netflix, her ne kadar 970 bin kullanıcıyı kaybedeceğini düşünmese de paylaşılan rakamın geçtiğimiz çeyreğe oranla oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle geçtiğimiz çeyrekte atılan yanlış adımların ardından maliyet yapısında değişikliğe gitmeye karar veren akış devi, birçok bölgede yüzlerce çalışanın işine son verildiğini açıklamıştı.

Öte yandan kullanıcı sayısını arttırmak için reklam destekli ve daha uygun fiyatlı abonelik modelleri üzerinde çalışan Netflix, hesap paylaşımına da kısıtlamalar getirmeyi planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2163 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim