Anlık Bildirim

Nikola'nın elektrikli tırları son aylarda dördüncü kez alev aldı

Nikola Motor'un elektrikli tırları yangın vakalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Amerikalı şirketin Tre BEV elektrikli tırlarından biri daha "termal bir olay" sonucunda alevler içerisinde kaldı.
Nikola'nın elektrikli tırları son aylarda dördüncü kez alev aldı Tam Boyutta Gör
Nikola Motor Company, Tre BEV elektrikli tırlarından birinde çıkan yangınla ilgili soruşturmanın ardından Ağustos ayı ortalarında harekete geçerek yangına yol açabilecek bir kusuru gidermek üzere müşterilere teslim edilen neredeyse tüm araçları geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Geri çağırma süreci hız kazanırken şirketin Arizona'daki merkezinde başka bir elektrikli tır daha yandı. Aktarılan detaylara göre geçtiğimiz Cuma günü şirketin Phoenix'teki genel merkezine yakın bir yerde bulunan üretim öncesi prototiplerden biri "termal bir olay" sonucunda alev aldı.

Nikola'nın elektrikli tırları son aylarda dördüncü kez alev aldı Tam Boyutta Gör

Söz konusu araç açık bir alanda batarya yangın incelemesi ve bir takım testlerden geçiriliyordu. Neyse ki olay sonucunda hiç kimse yaralanmadı. Basın açıklamasında Phoenix İtfaiyesinin hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldığı belirtildi.

Yangının nedeni ne?

Daha önce yapılan incelemelerde bu yangınların nedeni tespit edilmişti. İlk bulgular soğutma sıvısı sızıntısına işaret ediyor. Geri çağırma ile eş zamanlı olarak Nikola Motor, bir çözüme ulaşılana kadar elektrikli tırlarının satışını geçici olarak durdurdu.

Nikola'nın elektrikli tırları son aylarda dördüncü kez alev aldı Tam Boyutta Gör
Yaşanan son olay toplamda sadece 209 adet üretilen Tre BEV elektrikli tırlardaki dördüncü yangın vakası olarak kayıtlara geçti. Bu istatistikler üretici için hiç de olumlu bir tablo sunmuyor. Üstelik dört yangın olayı da son dört ay içinde meydana geldi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim