Anlık Bildirim

Nissan, 2030 yılı itibarıyla Avrupa'da sadece elektrikli otomobil satacak

Nissan'ın patronu Makoto Uchida, markanın 2030 yılı itibarıyla Avrupa'da sadece elektrikli otomobil satacağını söyledi. Şirket böylelikle kıtada tam elektriğe geçiş yapmış olacak.

Nissan, 2030 itibarıyla Avrupa'da sadece elektrikli model satacak Tam Boyutta Gör

Nissan, 2030 yılından itibaren Avrupa pazarında sadece elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. Bu plan, dün Nissan CEO'su Makoto Uchida tarafından duyuruldu. Bununla birlikte, Avrupa'da içten yanmalı motorlu araçlara yönelik yasağın 2035 yılında uygulamaya konulması bekleniyor.

Nissan, 2030'a kadar dünya genelinde 19 tam elektrikli ve 8 hibrit model sunacak. Şirket beş yıl içinde kobalt içermeyen batarya teknolojilerine geçiş yaparak maliyetlerini %65 oranında azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, bu süre zarfında yeni teknolojilerle şarj sürelerini üçte bir oranında azaltmayı amaçlıyor.

Nissan, 2030 itibarıyla Avrupa'da sadece elektrikli model satacak Tam Boyutta Gör

40 milyon euro'luk yatırım planı

Nissan ayrıca, Londra'daki tasarım stüdyosunu ve yanındaki Nissan Avrupa teknik merkezini geliştirmek için 40 milyon euro'luk bir yatırım yapacak. Bu para personel eğitimi, teknoloji güncellemeleri ve ekipman modernizasyonuna gidecek. Söz konusu miktarın 26 milyon euro'su, özellikle araçların elektrifikasyonu için harcanacak.

Nissan, 2030 itibarıyla Avrupa'da sadece elektrikli model satacak Tam Boyutta Gör

Duyuru, Londra'da gerçekleşen Nissan Concept 20-23'ün lansmanında yapıldı. Genç tasarımcılardan oluşan bir ekip tarafından geliştirilen elektrikli otomobil, şehirde kullanımına yönelik "performans hatchback" vizyonunu temsil ediyor. Araçta dikkat çekici kapılar ve aerodinamiği artıran bir dizi unsur mevcut.

Kaynakça https://asia.nikkei.com/Business/Automobiles/Nissan-Motor-to-sell-only-EVs-in-Europe-by-2030 https://www.bbc.com/news/business-66915440 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim