Anlık Bildirim

Nvidia mali tabloları yıkıp geçti

RTX 3000 serisinin masa üstü ve mobil kartları ile iyi bir çıkış yakalayan Nvidia gelirlerini katlamaya devam ediyor. Son çeyrekte yüzde 100’e yakın artışlar oldu.

Nvidia coştukca coşuyor Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde küresel bir çip krizi yaşanmasına rağmen Nvidia rekorlar kırmaya devam ediyor. Son 3 aylık dönemde firmanın ana bölümleri neredeyse yüzde 100’ varan artışlarla gelir elde etmeyi başardı. 

Nvidia adeta coştu

Şubat-Mart-Nisan dönemine denk gelen 3 aylık mali dönemde 5.66 milyar dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 84 gibi etkileyici bir yükseliş yakaladı. Operasyon karı ise 1.95 milyar dolara ulaşarak iki kat artış gösterdi. 

Bu dönemde oyuncu ürünleri adeta tavan yaptı. 2.76 milyar dolara ulaşan gelirler yüzde 106 arttı. RTX 3000 serisinin masa üstü ve mobil satışları bölümünü uçurdu. Veri merkezi bölümü ise 2.05 milyar dolar ile yüzde 76 büyüdü.

Diğer bölümleri de küçük oranlarda büyüme gösteren Nvidia tarihinde ilk kez 6 milyar dolar gelir barajına yaklaşmış oldu. Özellikle RTX 3080 Ti ve RTX 3070 Ti ekran kartları ile yeni dizüstü modelleri yeni dönemde bunu başaracak güçte. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8762 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia q1 2021 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim