Anlık Bildirim

Nvidia, kripto madenciliği üzerinden kazancını daha çok arttıracak

Dünya çapında madencilik düşüş gösterirken Nvidia'nın beklentisi düşmüyor. Şirket yeni açıkladığı planlara göre rekor gelir beklentisi içerisinde ve madenciliğin devam edeceğini düşünüyor.

Nvidia, kripto madenciliğinden daha çok gelir bekliyor Tam Boyutta Gör

Dünyada düşüşe geçen kripto para fiyatları ile, Nvidia’nın madencilik üzerinden düzenli bir gelir sağlayabileceği düşünülmüyor. Fakat madenciliğin bitişine kadar Nvidia, pazarı zorlamak istiyor gibi duruyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde madencilik üstünden 155 milyon dolar kazanç elde eden şirket, ikinci çeyrekte 400 milyon dolar kazanç bekliyor.

5 milyar dolar gelir beklentisi

Nvidia’nın piyasada bulunan madencilik için tekel konumuna ilerlediği düşünülürken, Analistler bu yıl içerisinde şirketin 1.5 milyar dolar gelir elde edeceğini ve yıllık gelirin önümüzdeki yıllarda %20 artış göstereceğini bekliyor.

Nvidia, kripto madenciliğinden daha çok gelir bekliyor Tam Boyutta Gör

Nvidia’nın kendi planlarına göre şirket yıllık olarak 5 milyar dolar kazanmayı hedeflemiş durumda. Bu miktar şirketin, oyun ve veri merkezi dahil olarak 3 aylık kazancına eş değer olduğu söyleniyor. Nvidia için madenciliğin getirisini farkında olan Nvidia Ceo’su Jensen Huang ise, bunu önemli bir gelir kaynağına dönüştürmek istiyor.

Çin’in madencilik konusunda getirdiği yasaklar ile beraber madencilik, ABD, Rusya ve diğer ülkelere taşındığı için Nvidia bu pazardan gelir etmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim