Anlık Bildirim

Ethereum madencilik yazılımı virüs çıktı

Ampere tabanlı ekran kartlarında madencilik kısıtlamasını tamamen kaldırdığını iddia eden yama yazılımında virüs dolu olduğu ortaya çıktı. Yamanın henüz yayınlanmaması büyük şans.

Nvidia Tam Boyutta Gör

Her kripto para madencisinin gönlünde ekran kartını sonuna kadar zorlamak ve mümkün olan en iyi kazım seviyesine ulaşmak yatıyor. Haliyle siber saldırganlar da bu hassas noktadan kullanıcıları vuruyor.

GeForce kilit açma yazılımında virüs

Kısa süre önce Sergey adında bir geliştirici Nvidia RTX LHR v2 Unlocker adıyla yazılım geliştirdiğini ve GeForce RTX 3000 ekran kartlarındaki madencilik kısıtlamasını kaldırdığını duyurmuştu.

BIOS üzerinde kısıtlamayı kaldıran yazılımın özel sürücüler gerektirmesi, kafalarda soru işareti uyandırmış ve şüpheci kullanıcıları harekete geçirmişti. Ne yazık ki yamanın kendisi virüs yazılımları ihtiva ediyor.

Kripto para topluluğundan bazı üyeler yamayı test etmiş ancak virüs barındırdığını görmüş. Ayrıca söz verdiği gibi tüm kısıtlamaları kaldırmıyor. Hatta hiç kaldırmıyor ve sistem dosyalarını taramaya başlayarak yüksek işlemci kullanımına sebep oluyor. Sonrasında da zararlı yazılımları sisteme bulaştırıyor. Yamanın yarın yayınlanacak olması büyük bir krizi engellemiş oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim