Anlık Bildirim

Nvidia, ekran kartı tedarik sıkıntısının devam edeceğini söylüyor

Kripto sektörünün yaratmış olduğu stok sıkıntısı hala devam ediyor. Nvidia, tedarik sıkıntısının yakında çözülmeyeceğini açıklarken, oyuncular için LHR kart modellerini vurguluyor.

Nvidia'nın ekran kartı stok sıkıntısı 2022 yılına kadar sürecek Tam Boyutta Gör

Kripto paraların sebep olduğu ekran kartı tedarik sıkıntısı hakkında, 2023 yılına kadar değişen tahminler dile getiriliyor. Son kazanç açıklamalarında Nvidia, stok sorunun yakın bir zamanda çözülmeyeceği bildirdi.

Nvidia CEO’su Jensen Huang, tedarik sıkıntısının 2022’nin büyük çoğunluğunda devam edeceğini açıklarken, arzın kısıtlı olacağını ve sorunun talep artışı ile ilgili olduğunu söylüyor. Şirket, çeyrek kazancında tüm zamanların en yüksek rakamı olan 6,5 milyar dolar gelir elde etti ve bu gelirin yarısı oyuncular tarafından geldi. Milyonlarca PC oyuncusunun RTX 3000 ailesine geçmek için can attığını belirten CEO, Ampere’nin inanılmaz bir başlangıç yaparak şirket tarihindeki en çok satan GPU mimarisi olduğunu söylüyor.  

LHR kart satışları yüzde 80'i oluşturuyor

Açıklamalarında, kartların yüzde 80’inin düşük kazım gücü (LHR) kart olduğuna vurgu yapan şirket, kartları madencilerin değil oyuncuların aldığını söylüyor. LHR kartların madencilik için uygun olmadığını düşünen Nvidia'nın aksine kazım gücünü yüzde 70 oranında arttırabilen NBMiner adlı yazılımın olduğunu unutmamak gerek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10996 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim