Anlık Bildirim

Nvidia durmuyor: İlk kez 7 milyar doları geçti

İstikrarlı bir şekilde gelirlerini arttırmayı başaran Nvidia rekorları da alt üst ediyor. Firmanın tarihinde ilk kez 7 milyar dolar gelir barajı geride bırakıldı. 

Nvidia Tam Boyutta Gör

Özellikle pandemi döneminin de etkisiyle tırmanışa geçen Nvidia rekorlara doymuyor. Önce 5 milyar dolar, sonra da 6 milyar dolar gelir barajını geçen firma 7 milyar doları da geride bıraktı. 

Nvidia rekora doymadı

Yılın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına göre elde edilen toplam gelir 7.1 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 50 artış yaşandı. Firma tarihindeki en yüksek gelir elde edildi. Net kâr da yine 2.46 milyar dolar oldu ve tarihi bir rekor kırdı. 

Oyun bölümü bu dönemde 3.22 milyar dolar üretti ve yüzde 42 artış yakaladı. Veri merkezleri 2.94 milyar dolar gelir ile yüzde 55 büyüdü. Kişisel sanallaştırma bölümü 577 milyon dolar ile yüzde 144 büyürken otomotiv bölümü de 135 milyon dolar ile yüzde 8 arttı. Madencilik satışlarının bu dönem gerileme yaşadığı ifade ediliyor. 

Nvidia’nın durmaya niyeti yok. Yılın son çeyreğinde 7.40 milyar dolar gelir beklentisi var ve yeni bir rekor gelecek. Özellikle kurumsal tarafta Nvidia ağırlığını daha da arttırmayı hedefliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7866 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim