Anlık Bildirim

Nvidia 600W ekran kartları hazırlıyor

Yüksek performans ulaşan ekran kartları artık oyunculardan daha fazla enerji tedariği istiyor. Yakın zamanda Nvidia ekran kartlarında 600W döneminin başladığını göreceğiz.

600W ekran kartı Tam Boyutta Gör

Ekran kartlarının performansı yıllar geçtikçe zirveye çıktı ancak aynı oranda enerji tüketimi de arttı. Organizasyonların sıcaklığı düşürme çağrılarına karşın gelecek dönemde çok daha yüksek enerji değerleri göreceğiz. 

600W Nvidia Lovelace kartlar

PCI SIG grubunun geçtiğimiz haftalarda yayınladığı PCIe 5.0 tabanlı 600W enerji aktarımı kullanan yeni standart ile aslında bizi nelerin beklediğini az çok öğrendik. Güç kaynakları şimdiden yeni standarda uyum sağlamaya başladı. 

Asus’un ROG Thor 1000W Platinum II güç kaynağı Nvidia 12 pinli güç kaynağına sahip ve PCIe 5.0 ile uyumlu olduğu notu düşülmüş. Bu da yeni nesil Nvidia ekran kartlarının 12 pinli PCIe 5.0 kabloları kullanacağını gösteriyor. Yapılan incelemelerde PCIe 5.0 kablosunun 6pinli PCIe kablolarına göre biraz daha ince olduğu görülmüş. 

PCIe 5.0 ile birlikte 600W seviyesine çıkan enerji tüketimi pik durumda 662W oluyor. Çift bağlantı ile 1400W üzeri seviyeler de yakalanabilecek. Nvidia Lovelace ve AMD RDNA 3 yeni nesil grafiklerde artık PCIe 5.0 kesin gibi ancak elbette her kart 600W sınırını zorlamayacaktır. Özellikle üst seviye ekran kartlarında bunu görebiliriz. Bazı kaynaklar ise GeForce RTX 3090 Ti ile PCIe 5.0 güç bağlantısının hayatımıza gireceğini iddia ediyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9607 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, pcie 5.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim