Anlık Bildirim

Otokar, elektrikli otobüsü Kent Electra'yı Münih'te sergiledi

Ürün gamında alternatif yakıtlı araçlara da yer veren Otokar, bu kapsamda geliştirdiği yüzde 100 elektrikli Kent Electra ile Münih'te fuara katıldı. Kent Electra, fuar boyunca yolcu taşımacılığı yaptı

Otokar, elektrikli otobüsü Kent Electra'yı Münih'te sergiledi Tam Boyutta Gör

Otokar, yeni tip koronavirüs pandemisi sonrasında Avrupa'nın ilk yüz yüze otomobil fuarı IAA Mobility 2021'de 12 metrelik şehir içi elektrikli otobüsü Kent Electra'yı sergiledi. Webasto pilleri ile güçlendirilen Kent Electra otobüsü fuar boyunca yolcu taşımacılığı yaptı.
 
Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar'ın elektrikli otobüsü IAA Mobility 2021'de emisyonsuz araçlar için tahsis edilen “Blue Lane” hattında hizmet verdi. Kent Electra, Webasto iş birliği ile 6 gün boyunca fuar alanı ve şehir merkezi arasında 1000 kilometrenin üzerinde yol yaptı ve 2 bini aşkın fuar ziyaretçisini taşıdı. 


 
Dinamik, zarif, modern tasarımıyla dikkat çeken Kent Electra; daha temiz bir çevre, daha sessiz trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlamak hedefiyle tasarlandı. Otokar Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen, Voith şanzımanlı Kent Electra, tasarımının yanı sıra konforu, teknolojisi, güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle Münih’te dikkatleri üzerinde topladı.

Tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometrenin üzerinde menzil sunabilen Kent Electra, Münih IAA Mobility 2021'de de yolcuların beğenisini kazandı.

Otokar Kent Electra 12 metre uzunluğa ve 80 kişilik kapasiteye sahip. Araçta 268 kW güç ve 3087 Nm tork üreten Voith elektrik motoru mevcut. Kent Electra'da standart olarak 210 kWsa kapasiteli lityum iyon batarya bulunuyor. Bataryanın şarj süresi 3 saat olarak belirtilmiş. Otobüste ayrıca 280 kWsa ve 350 kWsa batarya paketi opsiyonları da bulunuyor. Otobüsün Türkiye fiyatı yaklaşık 4.5 milyon TL.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim