Anlık Bildirim

BMW'nin elektrikli araçları için kablosuz şarj matı bu yaz geliyor

Alman otomobil devi BMW'nin elektrikli otomobilleri için geliştirdiği kablosuz şarj matının bu yaz piyasaya sunulacağı doğrulandı. Peki BMW marka araçlar kablosuz olarak kaç saatte şarj olacak?
Elektrikli araçlar şu anda akıllı telefon veya dizüstü bilgisayarlar gibi prize takılarak şarj ediliyor. Ancak günden güne çoğalan kablosuz şarj teknolojisine sahip akıllı telefonlar gibi BMW'nin elektrikli araçları da önümüzdeki aylarda kablosuz şarj çözümüne kavuşacak.
Autoblog'un raporuna göre BMW marka elektrikli otomobiller için kablosuz şarj matı önümüzdeki yaz piyasada olacak. Yani böylece aracını şarj etmek isteyen sürücüler sadece otomobillerini matın üzerine getirip kontağı kapatarak şarj işlemini başlatabilecekler. Bununla birlikte kablosuz şarj matı sadece BMW 530e iPerformance modeli için kira sözleşmesi olan kişilere sunulacak.

Yaklaşık 3.5 saatte şarj ediyor

Alman otomobil devi henüz teknolojinin tüm detaylarını açıklamadı. Bilgi-eğlence sistemindeki bir gösterge sürücülerin araçlarını doğru yerde durdurmalarına yardımcı olacak. BMW, 530e'de yer alan pilin 3.2 kW güç ile yaklaşık 3.5 saat içinde şarj edileceğini iddia ediyor. Sistemin şarjı kesmek için ise bir yakınlık sensöründen faydalandığını belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim