Anlık Bildirim

Bosch yeni elektrikli araç güç sistemlerini Detroit'de tanıttı

Geleceğin elektrikli araçlarına yön vermek isteyen firmalardan biri olan Bosch, Detroit'de yeni güç ünitesini sergiledi. eAxle adındaki ünite üretim verimliliği ile ön plana çıkıyor.
Bosch, önemli bir otomotiv tedarikçisi olarak elektrikli ulaşıma geçişin çok iyi farkında ve yeni ürün serilerine önemli yatırımlarla bu geçişte yer almaya çalışan firmalardan biri. Geçtiğimiz yıl katı hal pil girişim firması Seeo Inc'i satın alan Bosch, 2020 yılına kadar sadece 190 kg ağırlığa sahip 50 kWh'lik bir batarya ünitesini piyasaya sürme gibi yeni batarya teknolojileri getirme planlarına ilişkin ayrıntıları açık bir şekilde açıkladı.
Şimdi ise şirket, üreticilere sunduğu elektrik aktarma organlarını tamamlamak için Detroit'de gerçekleşen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) yeni elektrikli tahrik ünitelerini sergiliyor.
eAxle adı verilen yeni elektrikli dingil tahrik sistemi, ölçeklenebilir, modüler yapısı sayesinde %5-10 maliyet verimliliği sağlıyor. Birden fazla platform için uygun olan eAxle, diğer Bosch aktarma organları bileşenlerini tek bir yapıda topluyor. Yeni "tam entegre güç aktarım organının" geleneksel EV güç aktarım organlarına göre %20 daha küçük olduğunu söyleyen Bosch, bu sistemin önemli ölçüde daha düşük bir üretim maliyetine sahip olduğunu iddia ediyor.
Elektrikli araçların yayılımı ilgili de açıklama yapan Bosch, Amerika'daki yeni araç satın alanların %62'sinin 10 yıl içinde garajlarında en az 1 adet elektrikli araç olacağını düşündüklerini belirtirken %71'lik kesimin ise 15 yıl içinde garajlarındaki bütün araçların elektrikli olacağına inandıklarını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim