Anlık Bildirim

Elektrikli araç satışlarında Toyota C-HR şampiyon

Ülkemizde elektrikli araçlara olan ilgi giderek büyüyor. Yılın ilk yarısında satışlarda yüzde 330 artış yaşanırken satışların şampiyonu da Toyota C-HR modeli oldu.

Ülkemizde yavaş yavaş kendisini göstermeye başlayan elektrikli araçların satışları da dikkat çekiyor. Tüketiciler geçen yıldan daha fazla elektrikli araçlara yönelmeye başlamış durumda.

 

İlgi büyüyor

 

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) verilerine göre, elektrikli araç satışlarında büyük yükseliş yaşandı. Aslında satış rakamları henüz binlerle ifade edildiği için artışlar oranları da üç haneli oluyor. İlk olarak bunu belirtmek gerek.

 

Yılın ilk yarısında toplam 1434 elektrikli araç satışı olurken, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 330 artış yaşandı. Rakam hibrid ve sadece elektrikli rakamlarını içeriyor. Ayırmak gerekirse 1401-33 şeklinde bir sıralama mevcut.

 

Ülkemizde şarj istasyon ağı yeterince yaygın olmadığı için tüketiciler de elektrikli araçlara yönelmiyor. Sadece elektrikli olarak BMW i3 modeli 28 adet satmış ve geçen yıla göre iyi bir artış yakalamış. Diğer bir elektrikli model Renault Zoe ise düşüş yaşadı ve 5 adet satış yapabildi.

 

Hibrid olarak ise yılın şampiyonu Toyota C-HR oldu. Yeni ÖTV düzenlemelerinin de etkisiyle 1203 adet satan model rekor kırdı. Onun haricinde diğer en çok satan hibrid araç Toyota Yaris oldu. RAV 4 ise 40 adet sattı. Ülkemizde erken işe girişmenin de etkisiyle Toyota ipi önde göğüslemiş durumda.

 

Diğer bir dikkat çeken veri ise Haziran ayında piyasaya giren Hyundai Ionic modeli 23 adet satış rakamı yakalamış. Bu da önümüzdeki dönemde Toyota’ya sıkı bir rakip olacağını gösteriyor.

 

Ülkemizde elektrikli araçlara olan devlet teşviği ve indirimleri devam edecek. Bu bakımdan satışların katlanarak artması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8213 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, c-hr ve toyota c-hr
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim