Anlık Bildirim

Peugeot ve Citroen, Opel’i satın almaya mı hazırlanıyor?

General Motors, sahibi olduğu Vauxhall ve Opel markalarını Citroen ve Peugeot markalarını da bünyesinde barındıran PSA Grubu’na satabilir. İşte bu konuya ilişkin tüm detaylar:

Peugeot ve Citroen, Opel’i satın almaya mı hazırlanıyor? Tam Boyutta Gör

Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil şirketi olan ve bünyesinde Peugeot ve Citroen markalarını da barındıran PSA Grubu, Avrupa’daki otomobil pazarının %16’sından fazlasına hükmediyor. Fransız şirket, özellikle 2000’li yıllardan bu yana motor teknolojilerindeki yenilikçi hamleleri ile adından söz ettirmişti. Şimdiyse bir satın alma haberi gündemde.

Konuşulanlara göre General Motors, son yıllarda maliyetlerini düşürmek adına yaptıkları hamlelerine bir yenisini Opel ve Vauxhall markalarını PSA Grubu’na satarak ekleyebilir. Özellikle ABD pazarında şirketin elini güçlendirecek bu hamle, Avrupa pazarında da satış adetleri anlamında pozitif bir artış yaratacaktır.

Hali hazırda uzunca bir süredir PSA Grubu ile çeşitli alanlarda iş birliğine giden General Motors, ortak platform kullanımı ve aktarma organları partnerliği gibi çeşitli projeleri de masaya yatırmış duurmda. Mevcuttaki projelerin satın alma dışında bu yönde geliştirilmesi durumu da söz konusu.

Çinli Ortak Kilit Rol Oynayabilir 

2013 yılında General Motors, tasarruf planları kapsamında elinde bulunan %7’lik PSA grubu hissesini satılığa çıkarmıştı. 2014 yılında ise gurubun Çinli ortağı, Fransız hükümeti ile birlikte %13’lük hisse satın almıştı. Bu satın alma Peugeot ailesinin elindeki hisselerin oranını düşürmüş ve şirket içindeki ağırlıkları %14 seviyesine gerilemişti.

Mavi işaretli bölgeler PSA Grubu'nun etkin olduğu yerleri ifade ediyor 
İşte burada önemli olan konu Çinli ortak. PSA bünyesindeki tüm araçların Çin’deki üretim haklarını elinde bulunduran Dongfeng Motors’un bu satın alma için çok istekli olduğu gelen bilgiler arasında. Şirketteki ağırlığı zaten bilinen Çinli ortak için maddi kaynak yaratarak grup için bu satın almayı kolaylaştırabilir deniliyor.

200 bine yakın çalışanı bulunan PSA Grubu, dünyanın en büyük pazarlarından biri olan ABD’de ne yazık ki yeterince etkin değil. Bu satın alma şirketin büyümesi adına da önemli bir adım olabilir. İlerleyen günlerde konuya ilişkin daha fazla detayın çıkacağını düşünüyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8052 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
general motors, citroen ve
2 etiket daha peugeot opel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim