Anlık Bildirim

Porsche, elektriğe olan yatırımını 3 milyar Euro arttırdı

Elektrikli otomobil pazarında geride kalmak istemeyen Alman üretici, yeni teknolojilere olan yatırımını ikiye katladı. Bu yatırımın bir kısmı Mission E ve türevleri için kullanılacak.

Porsche, elektriğe olan yatırımını 3 milyar Euro arttırdı Tam Boyutta Gör
 

Mission E’den plug-in hybrid (PHEV) 911 modeline, Alman üretici harıl harıl yüksek performanslı elektrikli araçların geleceğine hazırlanmaya devam ediyor. Şirket, bu vizyonunu başarıya ulaştırmak için 2022 yılına kadar bu alandaki arttırma çıkarma kararı aldı. Yatırımın bir parçası da Mission E versiyonlarının ve türevlerinin geliştirilmesine destek amacıyla kullanılacak.

Yatırımı iki katına çıkardı 

Porsche, elektromobilite’ye yaptığı orijinal yatırımı 3 milyar Euro genişleterek ikiye katladı. Bu yatırımın yaklaşık 500 milyon Euro’su 600hp gücündeki Mission E ve türevlerinin geliştirilmesi için kullanılacak. 1 milyar Euro’sunu da var olan modellerini elektriklendirmek için harcayacak.

Alman üretici aynı zamanda bu yatırımın yaklaşık 700 milyon Euro’sunu şarj altyapısını, akıllı mobilite sistemini ve diğer yeni teknolojileri desteklemek için değerlendirecek. Zira BMW, Daimler, Ford, Porsche ve Audi gibi dev üreticiler, ortak bir girişimle Avrupa’yı 400 hızlı şarj istasyonuyla donatmak için çalışmalar yürütüyor.

Platform geliştirmeyi planlıyor 

Porsche’nin planları arasında yer alan bir başka konu ise elektrikli spor otomobiller ve süper otomobiller için bir platform geliştirmek. Bu platformun temel oluşturabileceği modellerin ise bir Porsche 918 mirasçısı ve elektrikli bir R8 olabileceği düşünülüyor. Ayrıca bu platformun Lamborghini ve Audi gibi diğer üreticilerle paylaşılması da muhtemel görünüyor.

Geçen yılın sonlarında da Porsche’nin ana kuruluşu Volkswagen Grubu, 2022 sonu itibariyle elektriklendirme, otonom sürüş, mobilite servisleri ve dijitalleşme konularına 34 milyar Euro yatırım ayıracaklarını açıklamıştı. Şirket aynı zamanda 2030 yılına kadar her bir modelini elektriklendireceğini belirtmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2867 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeşil enerji, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim