Anlık Bildirim

Tesla Model 3'ün NHTSA NCAP sonuçları açıklandı!

NHTSA NCAP Tesla Model 3'ün güvenlik testlerinden aldığı sonuç açıklandı. Tıpkı diğer Tesla kardeşleri gibi Tesla Model 3, tüm kategorilerden beklentileri tam anlamıyla karşıladı.
1979'dan beri NHTSA, çarpışma senaryoları ile araçları test eden ve ABD'deki kullanıcılara rehberlik etmek için beş yıldız üzerinden not veren bir kurumdur. Bu testler, önden ve yandan çarpma ya da aracın takla atma durumu üzerine kurgulanır.

Tesla Model 3, tıpkı diğer kardeşleri Tesla Model S ve Model X gibi NHTSA'dan beş yıldız notu aldı. Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin ilk düşük maliyetli, yüksek hacimli elektrikli otomobilini Model 3'ü NHTSA tarafından şimdiye kadar test edilen en güvenli araç olma şansına sahip olduğunu iddia etti.
Tesla Model 3'ün NHTSA NCAP sonuçları açıklandı!
 
Elon Musk, "Tüm 5 yıldızlar aynı değil. 5 yıldız bir aracın belirli bir eşiği aştığı anlamına gelir, ancak yaralanma olasılığı istatistikleri (gerçek sayılar) size doğruları söyler. " açıklamasında bulundu. NHTSA yakında güvenlik istatistiklerini yayınlayacak. Model 3'ün, şimdiye kadar test edilmiş en güvenli otomobil olma şansı var.

Model 3 Teknik Özellikler 

Model 3’ün  uzun ve kısa menzilli iki farklı seçenek ile karşımıza çıkıyor. Tesla’nın kısa menzilli olarak belirttiği versiyon 354 kilometrelik menzil, 5.6 saniyelik 0-100 ve saatte 209 kilometre maksimum sürat değerleri sunuyor. Uzun menzilli seçenekte ise bu değerler 498 kilometre menzil, 5.1 saniyelik 0-100 ve maksimum 225 kilometre km/s hız olarak açıklandı. Ek olarak şarj süreleri de farklılık gösteriyor, kısa menzilli versiyon 30 dakikada 209 kilometre yol kat edebilirken, uzun menzilli olarak belirtilen Model 3 aynı sürede 273 kilometre kat edebilecek seviyeye gelebiliyor.  

Model 3 Donanım Özellikleri 

Tesla, tüm Model 3’lerde; 15 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, çift bölge klima, otonom sürüş için sekiz kamera, radar, 12 sensör, çarpışma uyarı ve otonom acil fren sistemi gibi parçaları standart olarak kullanılara sunuyor. Kullanıcılar otopilot özelliğiniyse ek ücret ödeyerek satın alabiliyor. Bunun dışında Model 3'ü daha çekici kılmak isteyen kullanıcılar, ayarlanabilir ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, ahşap döşeme, premium ses sistemi, LED sis farı gibi parçaları opsiyon olarak satın alabiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12453 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla model 3
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim