Anlık Bildirim

Uber, ölümlü kazada hayatını kaybeden yayanın ailesiyle uzlaştı

Sürücüsüz araçlarından birinin Arizona'da bir yayaya çarparak ölmesine neden olan Uber mağdur kadının ailesi ile anlaştı. Ayrıca kazayla ilgili araçtaki sensör sayısı hakkında ilginç bir iddia da var.
Uber'e ait sürücüsüz aracın yaşadığı ölümlü kazayla ilgili soruşturmanın bir süre daha devam etmesini beklenirken, şirket en azından hayatını kaybeden yayanın ailesiyle ilgili kısmı kapattı. Elaine Herzberg isimli yayanın kızı ve kocasıyla anlaşan Uber'in talihsiz kadının yakınlarıyla uzlaşmaya vardığı bildirildi.
Beklenildiği gibi anlaşmanın detayları açıklanmazken, aile de meselenin çözüldüğünü düşündüğü için konuyla ilgili yorum yapmadı. Ancak bu durum Uber'in işin içinden sıyrıldığı anlamına gelmiyor. Şirket hiç olmazsa mağdurun ailesi tarafından açılabilecek olası bir dava tehlikesini oradan kaldırmış oldu. Yani artık bu konuda kafası rahat.

Uber otonom araçlarındaki sensör sayısını azalttı iddiası

Uber, ölümlü kaza sonrasında sürücüsüz araç testlerini süresiz olarak durdurmuştu. Genel kanı şirketin suçsuz olduğu yönünde olsa da yayınlanan son raporlar kazanın Uber'den kaynaklanabileceğini ortaya koydu. Reuters kaynaklı habere göre Uber'in sürücüsüz araçlarındaki sensörlerin sayısını azaltması kazaya yol açmış olabilir.
Şirketin prototip Ford Fusion sedan otomobillerinden Volvo XC90 SUV modeline geçiş yaparken araçlarındaki LIDAR sensörlerinin sayısını azalttığı belirtildi. Bunun sonucunda da önceki nesile ve rakiplerine kıyasla daha fazla kör noktaya sahip olan sürücüsüz otomobilin yayayı algılayamayarak çarptığı düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5213 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, kaza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim