Anlık Bildirim

Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak: 6 ayda 3 otomobil alan var

Bazı kişilerin farklı isimler üzerine birden fazla araç alıp daha sonra yüksek fiyattan sattıklarını tespit eden otomotiv şirketleri, bu durumun önüne geçmek için kara liste oluşturmaya başladı.

Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak Tam Boyutta Gör

Sıfır otomobil satın almak isteyen vatandaşlar bir yandan fahiş fiyat artışlarıyla boğuşurken diğer yandan bayide araç bulamıyor. Küresel çip krizi bir yana, yükselen fiyatları fırsata çevirmek isteyen al-satçılar da bu durumu tetikliyor.

Fırsatçılar, lansman döneminde özel fiyatla bayiden aldıkları otomobilleri ikinci elde daha yüksek fiyata satıyor. Başta bazı galericiler olmak üzere bu işin çokça yapılmaya başlandığı belirtilirken, otomobilin galerideki fiyatının bayi fiyatından 30-40 bin TL fazla olduğu ifade ediliyor. Hal böyle olunca, sıfır araç bulamamaktan yakınan vatandaşın otomotiv firmalarına olan güveni de sarsılmış durumda.

Fırsatçılara yönelik 'kara liste' oluşturuluyor

Gelen haberlere göre, otomotiv firmaları bu durumu engellemek için harekete geçti. Yapılan incelemelerde, bazı isimlerin farklı bayilerden altı ay içinde üç otomobil alıp daha sonra sattıkları tespit edildi. Ayrıca galerilerin şirket değil kendi adlarına, hatta eşleri ya da anne-babaları üzerine alım yaptıkları görüldü. Şirketler de piyasada fiyatları yükselten ve haksız kazanç elde edenleri engellemek için kara liste oluşturmaya başladılar.

Firmalar, kara listede 'al-sat'çıları yayınlayıp, listede adı bulananlara otomobil satılmasını önlemeye çalışıyorlar. Tüketici Kanunu'na göre otomotiv firmalarının "otomobil satmıyorum" demesi mümkün değil. Ancak kara liste, ihtiyacı için otomobil satın alan gerçek müşteriyle 'al-sat'çıları birbirinden ayırt edilebilmesi açısından önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16430 kez okundu.
105 kişi, toplam 111 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, çip krizi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim