Anlık Bildirim

Oyun ve bulut bölümü Microsoft’u uçurdu

Yılın üçüncü çeyreğinde Xbox ve oyun bölümü iki kata varan artışlar yaşayarak Microsoft'un gelir tablolarını uçurdu. Diğer bölümler de önemli yükselişler kaydetti.

2018 yılının üçüncü çeyrek dilimi de geride kalırken teknoloji devlerinin mali tabloları gelmeye başladı. Microsoft özellikle Xbox ve Azure bulut platformlarının etkisiyle rekor gelir artışları yaşadı.

Toplu bir yükseliş var

Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 29.1 milyar dolar gelir elde eden firma yıllık yüzde 19 artış yaşadı. Net kar ise yıl bazında yüzde 34 artarak 8.8 milyar dolar seviyesine ulaştı. Tüm bölümler bu yükselişte pay sahibi oldu.

Son dönemde Sea of Thieves gibi yapımların da etkisiyle Xbox bölümü adeta sıçrama yaptı. Xbox ve oyun bölümü yüzde 44 artışla toplamda 2.7 milyar dolar gelir elde etti. Sadece donanım bölümünün yüzde 94 civarında bir gelir artışı elde ettiği belirtiliyor. Bununla birlikte Xbox Live platformu 2 milyon abone kaybederek 57 milyona geriledi.

Azure bulut platformu bu çeyrekte başarılı işler yaparak yüzde 24 artış yaşadı ve 8.6 milyar dolar gelir elde etti. Kişisel bilgisayar bölümü yüzde 15 artışla 10.7 milyar dolar gelir elde ederken Surface bölümü de yüzde 14 artışla 1.2 milyar dolara ulaştı.

Yılın son çeyreğinde de gelirlerde artış bekleniyor. Özellikle yeni Surface modelleri bu dönemde piyasaya çıkacağı için gelirler artacak. Bununla birlikte oyun bölümünde düz bir çizgi izlenebileceği belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim