Anlık Bildirim

Samsung’dan reklam yüzüne iPhone kullandın davası

Rusya’da yerli Paris Hilton olarak da bilinen Ksenia Sobchak, Samsung’un marka yüzü olduğu halde iPhone X kullanırken kameralara yakalanınca tazminat davası da gecikmedi.

Genelde bir firmanın reklam yüzü olan ünlü kişilerin sözleşme gereği halka açık olarak rakip bir firmanın ürününü kullanması yasaktır. Rusya’da bununla ilgili olarak önemli bir olay yaşanıyor.

Gündeme oturdu

Rusya’nın ünlü televizyon sunucularından ve Putin’in torunlarından Ksenia Sobchak, bir süredir Samsung’un ülkedeki reklam yüzü olarak faaliyet yürütüyordu. Halka açık alanlarda Samsung akıllı telefonları kullanması gereken Sobchak’ın rakip telefonları kullanması ise yasaktı.

Bununla birlikte bir röportaj sırasında Sobchak’ın iPhone X kullandığı ve bunu kağıtlar ile saklama çabasına rağmen dikkatlerden kaçmadığı ortaya çıktı. Sözleşmeyi ihlal eden ünlü isme de Samsung’dan dava gecikmedi.

Dedesine karşı protestolarda da boy gösteren Sobchak’ın sadece röportajda değil farklı sosyal medya paylaşımlarında da iPhone X kullandığı ifade ediliyor. Samsung ise açtığı davada Sobchak’tan marka imajına zarar verdiği gerekçesiyle 1.6 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Geçmiş dönemlerde de bir markanın yüzüyken farklı marka cihazlarla yakalanan ünlü isimlere rastlıyorduk ancak Samsung olayı oldukça ciddiye alıyor. Şimdilik iki taraftan da yapılmış bir açıklama yok.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11681 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ksenia sobchak ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim