Anlık Bildirim

PayPal, 2000 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu

PayPal, iş gücünün %7’sini işten çıkarmayı planladığını duyurdu. PayPal CEO’su Dan Schulman, işten çıkarma sürecinde bazı bölümlerin diğerlerinden daha fazla etkileneceğini söyledi.
paypal işten çıkarmalar Tam Boyutta Gör
PayPal, Salı günü gerçekleşen toplantıda yaklaşık 2000 çalışanı işten çıkarmayı planladıklarını söyledi. Şirketin CEO’sunun açıklamasına göre, bazı bölümlerde daha fazla çıkarma olacak. İşten çıkarmaların birkaç hafta içinde gerçekleşeceği söylendi.

Schulman, işten çıkarılan kişilere azami saygı ve empati ile davranacaklarını, bu kişilere cömert paketler sunulacağını ve gerekirse istişarelerde bulunup bu süreçte destek verileceğini belirtti. Ayrıca PayPal’a katkıları için teşekkür etti.

CEO, işten çıkarmaya yönelik olarak “Maliyet yapımızı doğru boyutlandırmada önemli ilerleme kaydetmiş, kaynaklarımızı da temel stratejik önceliklerimize odaklamış olsak da, yapacak daha çok işimiz var." açıklamasında bulundu.

PayPal, son aylarda binlerce kişiyi işten çıkarmalarıyla konuşulan teknoloji şirketleri arasına katıldı. Hatırlayacağınız üzere Google, bu ayın başlarında 12000 çalışanını işten çıkarma planlarını açıklamıştı. Microsoft da 11000 kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu. PayPal’ın da işten çıkarma nedeni aynı; Zorlu makro ekonomik ortam.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim