Anlık Bildirim

Pegasus casus yazılımın nasıl keşfedildiği ortaya çıktı

Geçtiğimiz Temmuz ayında Pegasus casus yazılımın akıllı telefonları hacklemek için kullanıldığı bildirilmişti. Son olarak yazılımın bir sahte görüntü dosyası sayesinde keşfedildiği ortaya çıktı.

Pegasus casus yazılımın nasıl keşfedildiği ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus casus yazılımının nasıl gün yüzüne çıkarıldığı belli oldu. Bir aktivistin iPhone'unda yanlışlıkla bırakılan bir sahte görüntü dosyası en az 2016 yılından beri kullanılan yazılımı açığa çıkardı.

Pegasus, hataları sonucunda keşfedildi

Suudi Arabistanlı aktivist Loujain al-Hathloul, ulusal güvenliğe zarar vermek suçlarından hapis yatıp Şubat 2021'de serbest bırakılmasının ardından Google'dan devlet destekli bilgisayar korsanlarının Gmail hesabına girmeye çalıştıklarını bildiren bir e-posta aldı. Daha önce de benzer durumlar yaşayan al-Hathloul, iPhone'unun saldırı altında olabileceği endişesiyle Citizen Lab ile temasa geçti ve cihazı kontrol etmelerini istedi.

Bunun üzerine çalışmalara başlayan Citizen Lab araştırmacıları, kayıtları yaklaşık 6 ay inceledikten sonra cihaza yerleştirilen gözetim yazılımındaki bir arızanın, kendisini silmek yerine kötü amaçlı görüntü dosyasının bir kopyasını bıraktığını fark etti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından iPhone'daki gözetim yazılımının NSO'nun Pegasus yazılımı olduğuna dair kanıtlar keşfedildi.

Pegasus casus yazılımı bu şekilde ortaya çıkarıldı ve bu sayede alınan tedbirler doğrultusunda binlerce kişi etkilenmeden gerekli yazılım güncellemeleri kullanıcılara sunuldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim