Anlık Bildirim

Phison uyardı: SSD fiyatları 2023’a kadar yükselmeyi sürdürebilir

Depolama belleği sektörünün deneyimli isimlerinden Phison önümüzdeki çeyrekte SSD fiyatlarının yüzde 10 artacağını ön görüyor. 2023 yılına kadar ise kontrolcü sıkıntısı var.

Phison uyardı: SSD fiyatları 2023’a kadar yükselmeyi sürdürebilir

Dünyayı kasıp kavuran yonga krizinin yanına bir de kripto para çılgınlığı eklenince işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Zaten kendisini zor idare eden depolama belleği sektörünün üzerine Chia Coin yükü binince stok sıkıntısı kaçınılmaz oldu. 

Phison’dan kritik uyarı

Depolama sektörünün kalbindeki firmalardan birisi olan Phison da artık sıkıntıya dikkat çekiyor. Hali hazırda zaten kontrolcülerin tedariğinde sıkıntı yaşanırken Chia Coin nedeniyle yaşanan talep patlaması bunu körükledi. 

Firma önümüzdeki aylarda yüksek talebe bağlı olarak SSD fiyatlarının yüzde 10 civarında artacağını ön görüyor. Ayrıca SSD kontrolcülerinin tedariğinde 2023 yılında kadar yetersizliğin devam edeceğinin de altını çiziyor. 

Yılın ilk çeyreğinde 460 milyon dolar gelir ve 60 milyon dolar kar elde eden Phison kontrolcülerin yanı sıra Xbox Series örneğinde olduğu gibi özelleştirilmiş SSD sistemlerine de imza atıyor. Geniş bir müşteri yelpazesi olan firma bu bakımdan sektöre oldukça hâkim. Döküm sektöründeki sıkıntıların bir an evvel çözülmesi SSD tarafını da rahatlatacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8337 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, chia coin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim