Anlık Bildirim

Pokemon oyunları 480 milyondan fazla sattı

Oyun dünyasını belki de en çok etkileyen yapımların başında gelen Pokemon haklı olarak satış rekorları kırmaya devam ediyor. Satışlar yarım milyara ulaştı.      
Pokemon Tam Boyutta Gör
Oyun ve animasyon dünyasının fenomenlerinden Pokemon markası uzun yıllardır The Pokemon Company konsorsiyumu tarafından işletiliyor. 1996 yılından bugüne kadar Pokemon oyunları önemli bir rekor kırdı.

Pokemon oyunları halen gözde

Yapılan açıklamaya göre Pokemon ekosisteminin oyunları toplamda 480 milyon satışa ulaştı. Böylece en çok satanlar listesinde üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Sadece geçen yıl seri 40 milyon kopya satmayı başardı.

Başarıda en büyük rol Nintendo Switch için çıkan Pokemon Scarlet ve Violet oyunlarının oldu. Bu iki oyun toplamda 22.1 milyon adet sattı. Buna Let’s Go Pikachu, Eevee, Sword&Shield oyunları da dahil edilince toplam 63 milyona çıkıyor.

Pokemon salt bir oyun olmaktan ziyade bir pop kültürü olmayı başardı. Japon oyunlarında bu ilerleyişi sıkça görüyoruz. Mario da 776 milyon satışla oyun tarihinin en çok satan serisi durumunda.  İkinci sırada ise Tetris var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1559 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pokemon, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim