Anlık Bildirim

Polonya polisi, kendi karargâhında yasadışı Bitcoin madenciliği yapıldığını buldu

Polonya, şu ana kadar yaşanmış en ilginç madencilik vakalarından birini yaşadı. Yetkililer, polis merkezinde yasadışı Bitcoin (BTC) madenciliği yapıldığını ortaya çıkardı.

Polonya’da bugüne kadar yaşanan en ilginç madencilik vakalarından biri yaşandı. Gazeta Wyborca tarafından dün yayınlanan habere göre, Polonya’nın başkenti Varşova’daki bulunan polis karargâhında bir IT uzmanının yasadışı Bitcoin (BTC) madenciliği yaptığı keşfedildi.

Polonya'da polis karargahında BTC madenciliği yapıldığı bulundu Tam Boyutta Gör

Polis sözcüsü Mariusz Ciarka TVN24 isimli televizyon kanalına verdiği demeçte, sivil bir IT uzmanının kripto para elde etmek için polis sahasından elektrik çaldığını ifade etti. Ciarka bununla ilgili şunları söyledi: “Ne yazık ki olay bir polis karargâhında gerçekleşti.”

Suçu ortaya çıkan IT uzmanı hemen işten çıkarıldı. Ciarka, elektrik hırsızlığının “oldukça hızlı” keşfedildiğini söylese de çalışanın ne zamandır madencilik yaptığı bilinmiyor.

Polonya'da polis karargahında BTC madenciliği yapıldığı bulundu

Polis teşkilatı ayrıca, çalışanın kolluk kuvvetleri veri tabanına erişimi olmadığını da açıklamalarının arasında yer verdi ve yasa dışı madenciliğe karışan bir çalışanın daha işten çıkarılacağını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim