Anlık Bildirim

Poly Network’e saldıran hacker eğlence için saldırmış: Tüm fonları iade etti

Kripto para dünyasının en büyük siber saldırılarından birini yaparak 610 milyon dolarlık gelir elde eden hacker eğlence amacıyla saldırdığını söyledi. Parayı iade etmeye başladı.

Poly Network’e saldıran hacker eğlence için saldırmış Tam Boyutta Gör

Poly Network ekibi, saldırıya uğrayan tüm fonların (610 milyon dolar) iade edildiğini açıkladı. 

“Tüm kullanıcı varlıkları (kilitlenmiş USDT hariç) Mr White Hat ve Poly Ağ ekibi tarafından kontrol edilen bir multisig cüzdana transfer edilmiştir.”

Poly Network ekibi ayrıca geri ödeme sürecinin "henüz tamamlanmadığını" ancak "kullanıcı varlıklarının güvenli bir şekilde kurtarılmasını sağlamak" ve "halka doğru bilgi iletmek" için bilgisayar korsanıyla iletişim kurmaya devam etmeyi umduklarını açıkladı.

Poly Network’ün yaşadığı saldırı, kripto para birimi endüstrisinin nispeten kısa tarihinde gördüğü en büyük saldırıydı. Poly Network’a saldıran hacker, projenin Binance Smart Chain, Ethereum ve Polygon üzerindeki dağıtımlarına saldırdıktan sonra yaklaşık 600 milyon dolar değerinde kripto para çalmayı başardı.
 
Bu hafta başındaki saldırının ardından geçen gün ve saatlerde, bilgisayar korsanının çalınan fonların bir kısmını iade etmek istediği ortaya çıktı. İki gün önce, Poly Network ekibi bir çoklu imza adresi oluşturdu ve bilgisayar korsanına (Ethereum işlemine eklenmiş bir mesaj aracılığıyla) söz konusu parayı bu adrese geri gönderebileceklerini bildirdi. Bilgisayar korsanı bunu yapmaya başladı ve daha sonra saldırının "sadece eğlence için" olduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim